FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
u najboljim godinama

''Ja sam djevojka od nula dolara''

Hrvatska boksačica Ivana Habazin uskoro bi opet mogla u bitku za titulu.

Sjećate li se hollywoodskog hita “Djevojka od milijun dolara” s Hillary Swank u glavnoj ulozi i u režiji slavnog Clinta Eastwooda? Sjećate li se te romansirane priče o boksačici koja na kraju završava tragično, sa slomljenim vratom.

A sjećate se zacijelo i Ivane Habazin, hrvatske boksačice koja nije uspjela ostvariti svoje snove o tome da postane apsolutna prvakinja svijeta. Upravo je o njoj nedavno snimljen film naslovljen “Djevojka od nula dolara”.

Srećom, ovaj film nema tragičan kraj, a i nije igrani, već dokumentarni film od 32 minute koji će uskoro biti prikazan i na ZagrebDoxu, međunarodnom festivalu dokumentarnog filma.

''Film govori o mom sportskom putu, kako sam postala svjetska prvakinja u velteru po IBF-u i kako nisam mogla više od toga. Boksala sam još dva puta za naslove, ali sam izgubila, jer nisam imala nikakvu podršku moje države. U filmu se govori i o Ceciliji Brækhus, boksačici koja me pobijedila i koja drži naslove u sve četiri najveće organizacije zahvaljujući i tome što ima sjajnu logistiku'', govori Ivana koja je nedavno i sparirala sa spomenutom šampionkom:

''Mislim da sam ju uspjela isprovocirati na sparinzima koji su bili dosta dobri pa sam norveškim novinarima rekla da želim uzvrat. S obzirom na to da sam se ja s njom jedina borila kao prvakinja iz druge organizacije, zaslužujem da mi da novu priliku.

No, prije toga Ivana Habazin morat će riješiti jedan zdravstveni problem.

''Imam određeni problem sa štitnjačom koji mi oduzima energiju pa često treniram, a kao da stojim na mjestu. Kada taj problem riješim, vratit ću se boksu u punom kapacitetu. Uostalom, tek mi je 27 godina i mogu reći da sam u najboljim godinama'', poručila je boksačica.

S obzirom na to da je fakultet završila, prostora za boks ima dovoljno.

''Diplomirala sam filozofiju i teologiju na Katoličko-bogoslovnom fakultetu, a studij prava trenutačno sam zamrznula do daljnjeg. No, na zadnjoj sam godini Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjold. Taj studij inače traje pet godina, no kako sam ja završila fakultet, ja sam upisala samo one dvije specijalističke godine.

U svoj novi početak Ivana je krenula sa starim trenerom Vladom Božićem.

''Nakon posljednjeg poraza, u borbi za svjetski naslov, nisam trenirala pet mjeseci, no onda sam se vratila na početak i uživala u svakom treningu. Jednom sam se probudila usred noći i išla provjeravati rezultate na stranici BoxRec pa sam vidjela da se nakon dvije godine boksu vratila Eva Halasi. Tada sam shvatila da i ja imam priliku početi ispočetka. Najprije bih trebala boksati jedan-dva meča od osam rundi, onda za neki manji naslov, a protivnica bi mogla biti Eva i to bi mi otvorilo vrata prema Brækhus. I dalje radim s Vladom, ne mogu mijenjati trenera. Mi smo tim. Bila sam sretna kada je rekao da možemo ponovno početi jer je upravo on osoba koja mi je svojedobno sugerirala da prestanem s boksom. Imala sam tri prilike i nisam ih iskoristila, no moj dugogodišnji trener Vlado svakako je zaslužio priliku da uzmemo svjetske naslove sada kada ja treniram kako treba'', zaključila je Habazin.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider