FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
FAVORIT OPRAVDAO

Italija - Hrvatska 3:0: Favorit naše skupine uvjerljivo savladao Davis Cup reprezentaciju Hrvatske

Hrvatska reprezentacija poražena u prvom susretu skupine A Davis Cupa od Italije rezultatom 3:0

Borna Ćorić (Foto: Afp)

Započeo je Davis Cup, odnosno natjecanje grupne faze u kojem nastupa najboljih 16 reprezentacija. Hrvatska se nalazi u skupini A, čiji se mečevi održavaju u talijanskoj Bologni.

Danas smo odigrali naš prvi susret, onaj protiv domaćina Talijana, koji su nas savladali rezultatom 3:0, čime su opravdali status favorita naše skupine.

Gojo bez prave šanse

Prvi meč su odigrali Lorenzo Mussetti i Borna Gojo, a talijanski predstavnik, inače 30. tenisač svijeta, slavio je s 2:0 u setovima

20-godišnji Mussetti dobio je prvi set rezultatom 6:4, oduzevši Goji servis pri rezultatu 2:2, dok je drugi set dobio puno lakše, 6:2, oduzevši hrvatskom predstavnika prva dva servisa. Gojo je svakako dao sve od sebe, no ovog puta je protiv sebe imao boljeg. 

Čorić uzeo prvi set pa izgubio koncentraciju

Puno bolje je krenuo drugi Borna, naš prvi reket Ćorić, koji je dobio prvi set protiv Mattea Berrettinija i to u tie breaku, nakon što već kod 5:4 nije iskoristio set loptu. 

No, u druga dva seta Ćorić nije uspio ponoviti igru iz prvog. U drugom je odmah izgubio servis, da bi kod 4:2 propustio break loptu za povratak u meč. Nakon toga je do kraja meča uzeo tek jedan gem, odnosno Berretini je slavio rezultatom 6:7, 6:2 i 6:1.

Ni naš trofejni par nije uspio

Preostao je još susret parova, u kojem su Nikola Mektić i Mate Pavić igrali protiv Simonea Bolellija i Fabija Fogninja. Na kraju su i tu slavili Talijani, u jednom napetom i vrlo dramatičnom meču.

Ponajbolji par svijeta pokazao je zašto imaju takav status, nakon što su uzeli prvi set rezultatom 6:3, da bi dobro otvorili i drugi. Uzeli su break kod rezultata 3:2, no Talijani su ga odmah vratili, da bi kod rezultata 6:5 to napravili još jednom i izjednačili rezultat.

U posljednjem setu je talijanska kombinacija bolje krenula. Prvi su došli do breaka i poveli 4:1, ali ponajbolji par svijeta se vratio i doveo meč do odlučujućeg tie breaka. Tamo je koncentracija ipak pala te su Talijani došli do sigurno pobjede rezultatom 7:3 za ukupnih 3:0.

U našoj grupi nalaze se još Argentina i Švedska. Šveđani su jučer napravili veliko iznenađenje, savladavši Argentinu 2:1, na krilima braće Ymer.

Hrvatskoj slijedi susret protiv Švedske i to već sutra, onaj koji bi trebao biti ključan za plasman među dvije najbolje reprezentacije te prolazak na finalni turnir koji se u studenom odigrava u Malagi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider