FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
MMA ZVIJEZDA

Intervju s Aleksandrom Rakićem: "Miočić pobjeđuje Ngannoua, a u Zagrebu imam UFC kavez"

Aleksandar Rakić jedan je od najboljih europskih boraca u UFC-u.

Jedan od najboljih polu teškaša svijeta i 4. izazivač te kategorije u UFC-u Aleksandar Rakić ponovno pripreme odrađuje u Zagrebu. Austrijski borac srpskih korijena figurira kao veliki favorit protiv bivšeg izazivača Thiaga Santosa u meču koji će se održati za dva tjedna. S njim je razgovarao Vlado Boban.

Aleksandar Rakić jedan je od najboljih europskih boraca u UFC-u. Zagreb, kao mjesto za pripreme, već pomalo postaje baza za jednog od najboljih poluteškaša svijeta.

''Izabrao sam Zagreb zato što je blizu Beča, samo četiri sata s autom. Imam ovdje savršenu dvoranu, imam UFC kavez, sav moj tim je samnom. Imam sjajne sparing partnere Antu Deliju, Ivana Erslana, Mladena Kujundžića'', rekao je Rakić za Dnevnik Nove TV.

Opasni nokauter Thiago Santos iduća je prepreka. U nju Rakić ulazi kao veliki favorit na kladionicama jer Brazilac, bivši izazivač za prvaka, ima dva poraza u nizu.

''Upoznali smo se. Odradio je dobar posao protiv Jonesa, izgubio je ali je i izašao oštećen. Operirao je oba koljena. To se vidjelo u prošlom meču, ipak se nije borio godinu dana. Vidio sam u Thiagu, da nije isti kao prije. Prošao sam kroz to. Operirao sam koljeno dva puta znam šta je to'', kaže Rakić.

Vrlo brzo nakon njega i Santosa u oktogon će prvak njegove kategorije Jan Błachowicz i Israel Adesanya. Hoće li u slučaju svoje pobjede prozvati nekoga od njih kao idućeg protivnika?

''Sve zavisi kako će se meč odradi, ako pobijedim nekim spektakularnim nokautom ili performansom, onda je velika šansa da dobijem priliku za meč za titulu.''

Rakiću je Jon Jones jednom rekao: Lako je doći u UFC, ali teško se zadržati. Evo i zašto.

''Potpuna istina. I ja to svim mladim momcima, borcima kažem s kojima pričam. Mnogi kažu: Meni je cilj UFC.

Ja im kažem lako je doći do UFC-a, zaredaj nekoliko pobjeda i s dobrim menadžerom bit ćeš u UFC-u. No tamo je druga priča, tamo su zvijeri od ljudi, to je najbolja liga na svijetu. Tamo se zadržat to je veliki izazov.''

Dio priprema za posljednju borbu odradio je i kod Cro Copa.

Jedan veliki idol moj. Kad sam ga sreo kod njega u dvorani, srce mi je htjelo da iskoči koliko je lupalo. Ipak ja pratim tog čovjeka od djetinjstva, zna šta radi, dao mi je nekoliko savjeta to mi kruži u glavi i neću to zaboravit.

Evo kako on vidi uzvrat Stipe Miočića i Francisa Ngannoua.

''Mislim da je Ngannou napredovao od prošlog meča, no i Stipe je napredovao. Stipe ima veliki IQ borilački kako Amerikanci vole reći. Mislim da će ga nadmudrit i ovaj put, ne tako lako kao prvi ali mislim da će pobijediti'', završio je Rakić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider