FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
IMA 39 GODINA

Idući Hrgovićev protivnik 12 godina je bio u zatvoru: Borio se i za svjetsku titulu

Hrgović se ponovno bori u Americi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski boksač u teškoj kategoriji Filip Hrgović u subotu je brutalno nokautirao Grka Alexandrea Kartoziju za svoju 11. pobjedu u karijeri. Hrgović je i dalje bez poraza.

Hrgović je ponovno pokazao da je spreman na najveće izazove, a za mjesec dana će ponovno ući u ring, točan datum nije određen, ali borba će de održati u Americi, potvrdio je to sinoć i Hrgović.

Idući Hrgovićev protivnik biti će Rydell Booker, 39-godišnji američki borac koji je u profesionalnom boksu debitirao 2001. godine kada je Hrgović imao samo devet godina.

gol expired Golman Gorice sjajnom gestom dirnuo Osječane, uzeo je pizzu iz svlačionice i oduševio djecu divider

Bio je u zatvoru 12 godina

Booker je 2004. prekinuo karijeru i nastavio je tek 2018. godine zbog odlaska u zatvor. Američki boksač proveo je dugih 12 godina iza rešetaka jer mu je policija pronašla kilogram kokaina. 

Amerikanac u zalasku karijere bio je jedan od najvećih talenata u Americi, ali zatvor mu je promijenio život i karijeru.

Borio se za svjetsku titulu

Booker se davno borio za svjetsku titulu i izgubio. U karijeri ima samo tri poraza i 26 pobjeda, a prije točno godinu dana izdržao je deset rundi protiv Kubrata Puleva. Hrgoviću je bio čak i sparing partner pa se borci jako dobro poznaju.

"On je sigurno kvalitetniji borac od Kartozije, borio se za svjetsku titulu, ali bilo je to davno. Bio je jako nezgodan sparing partner, jedan od boljih s kojima sam radio. Tehnički je dobar, ali što se tiče fizički spreme nije na mojoj razini. Ipak sam ja u puno boljim boksačkim godinama. No, nije za podcijeniti. Booker je u studenom prošle godine izdržao deset rundi sa Kubratom Pulevom, koji se dva puta borio za naslov. Mislim da će meč protiv Bookera, za mjesec dana u Americi, biti malo bolji uvod za ona najjača imena", rekao je Hrgović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider