FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PRILIKA ZA VELIKI SKOK

Hrvoje Sep večeras lovi pobjedu karijere: "Svaki meč je jednako važan, ali ovakvi su oni kojima težimo"

Hrvoje Sep večeras protiv sebe ima jednog od 30 najboljih poluteškaša svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ispred jednog od najboljih hrvatskih boksača je meč kakav mnogi čekaju godinama. Meč koji daje odgovor na pitanje je li on spreman ili ne za najveće dosege, za mečeve kakve je zapravo svima cilj raditi. Hrvoje Sep po drugi put ulazi u ring najjače europske promotorske kuće, Matchroom Boxinga, a hvatat će pobjedu karijere.

36-godišnjak iz Vrbanje, dugogodišnji član BK Leonardo, imat će protiv sebe Ricardsa Bolotniksa (18-6-1, 8 KO), iskusnog boksača iz Latvije o čijem ugledu najviše govori mjesto na ljestvici BoxRec portala, ljestvici koja sve profesionalne boksače svijeta boduje prema svom posebnom algoritmu.

Bolotniks je tamo 26. poluteškaš svijeta, dok je Hrvoje na 123. mjestu. Jasno je onda kako je ovo prilika za veliki skok. Pobjedom bi Hrvoje svakako postao prepoznatljiviji u svijetu i stvara se dojam da je ovo njegov najvažniji meč u karijeri. Ipak, on na to gleda s jedne puno pronicljivije strane.

Svaki meč je jednako važan

"Uvijek sam razmišljao da mi je svaki meč najbitniji ili jednako bitan kao svi ostali jer ako odradiš jedan loš nastup, idući meč možda nećeš ni ugovoriti", rekao nam je Hrvoje u najavi meča, dodavši:

"Na takav ozbiljan način se odrađuju i pripreme. Na sparinzima sam imao pomoć Alena Babića, Marka Miluna, Antonija Grabića i ostalih boksača koji se pripremaju za svoje mečeve, tako da sam zadovoljan pripremama."

Naravno, od činjenica se ne može pobjeći. Velika scena, Matchroomova priredba uz prijenosa na DAZN-u, poznati boksač kao protivnik. Pobjeda je svakako najveća premija dosadašnje karijere.

gol expired Spektakl na vidiku: Poznato kad i gdje bi se mogao održati veliki revanš Usik - Joshua divider

"Nitko ne može unaprijed reći što će se dogoditi ali ono što mi svi borci pokušavamo dobiti su ovakvi mečevi na velikoj pozornici. Imaš li to u sebi ili nemaš, odgovor na to pitanje je ono što donosi uzbuđenje u svakom meču, pogotovo u velikim mečevima i on na kraju istih dolazi", potvrdio je.

O protivniku u uvodu nismo htjeli pisati, znajući kako će nam ga najbolje opisati onaj tko ga je detaljno proučio, Hrvoje osobno.

Protivnik je dobar u svim segmentima boksa

"Protivnik je boksač koji jednako dobro boksa u borbi na distanci i u bliskoj borbi. Obrana i kondicija su mu na visokom nivou tako da smatram da je kompletan boksač. S Leom sam radio pripreme prema njegovu stilu boksa uzimajući u obzir njegove jače i slabije strane", rekao je dovoljno za početak, dok ćemo ostatak svakako vidjeti u meču.

Dakle, sve je jasno. Prilika uskočiti u svjetski Top 50, a možda čak i Top 30 je ispred njega. Na njemu je da odradi sve onako kako najbolje zna. A kroz dosadašnju profesionalnu, a posebno dugogodišnju uspješnu amatersku karijeru je potvrdio da je to znanje itekako veliko.

"Ako pobijediš boksača koji je bolje rangiran od tebe, takva pobjeda te vodi negdje oko njegovog mjesta na ljestvici. Ali koliko ćeš napredovati ovisi o tvojoj izvedbi", potvrdio je na kraju naš poluteškaš.

Hrvojev meč prvi je na glavnom programu današnje priredbe, koja počinje u 19 sati i 30 minuta. Prijenos se nalazi na DAZN servisu.

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider