FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
nije pazio

Hrvatski hrvač pao na doping testu: Suspendiran je i pokrenut stegovni postupak

Utvrđen je metabolit zabranjene tvari GW1516.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski hrvač Dominik Etlinger suspendiran je privremeno i protiv njega je pokrenut stegovni postupak zbog dopinga, priopćio je u srijedu Hrvastki zavod za javno zdravstvo.ka 2021.

Naime, na prvenstvu Hrvatske u hrvanju, održanom u Gospiću 17. listopada 2020., Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) provodila je dopinško testiranje te je prikupljen i uzorak urina sportaša Dominika Etlingera.

gol expired Navijači Hajduka mole klub: "Otvorite račun, mi ćemo plaćati Livaju, samo da ostane" divider

Uzorak urina analiziran je u akreditiranom laboratoriju u Seibersdorfu (Austrija). Analizom uzorka A utvrđena je prisutnost metabolita zabranjene tvari GW1516 koja se nalazi u kategoriji S4.5.1 Modulatori metabolizma (S4. HORMONI I MODULATORI METABOLIZMA) Popisa zabranjenih sredstava. Služba za antidoping je 17. studenog 2020. obavijestila sportaša o nepovoljnom analitičkom nalazu, navodi se u priopćenju.

Kako je otkrivena tvar kvalificirana kao nespecificirana tvar prema Popisu zabranjenih sredstava 2020., sportašu je određena privremena suspenzija od dana 17. studenog 2020. Služba za antidoping je 30. studenog 2020. zaprimila zahtjev sportaša za otvaranjem i analizom B uzorka.

gol expired Cibona dovela još jednog hrvatskog reprezentativca: Karijeru je započeo u Cedeviti divider

Uz prisutnost sportaša, putem video – linka, 28. siječnja 2021. otvoren je B uzorak, ali je i njegova analiza potvrdila analizu uzorka A, odnosno utvrđen je metabolit zabranjene tvari GW1516.

Stoga je Služba za antidoping podnijela prijedlog za pokretanje stegovnog postupka protiv Etlingera zbog kršenja odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga, dodaje se u priopćenju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider