FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: Hrvatska ima sreće i hrabrosti: Gol treba znati zabiti, Vatreni su sada najopasniji
FIGHT!
Konflikt s Pijetrajem

Sukob u HBS-u: "Hrgović prijetio, vrijeđao i uništavao imovinu"

Hrvatski boksački savez pokrenuo je stegovni postupak protiv Filipa Hrgovića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski boksački savez pokrenuo je stegovni postupak protiv Filipa Hrgovića, zbog nesportskog ponašanja, vrijeđanja i omalovažavanja službenih osoba HBS-a 15. i 16. lipnja 2018. godine, a koje su djelomično prenijeli mediji u Hrvatskoj, stoji u pismu kojeg je medijima poslao predsjednik HBS-a Bono Bošnjak.

"Ti i takvi opetovani postupci te nasilničko ponašanje Filipa Hrgovića za svaku su osudu. Ističem, kao što smo već i ranije navodili, ovo nije prvi puta da on prijeti. Tako je i prije mog mandata, prijetio ranijem Predsjedniku saveza Anti Vičeviću, članovima Izvršnog odbora te Glavnom tajniku. A i prije je zbog svog nezadovoljstva, donesenim službenim odlukama uništavao imovinu i na natjecanjima Svjetske asocijacije AIBA-e u inozemstvu", stoji u pismu Bone Bošnjaka.

"Korijen ovog posljednjeg nasilničkog događaja Hrgovića je u njegovom privatnom sukobu sa bivšim trenerom Leonardom Pijetrajem, s kojim, prema dostupnim mi informacijama, ima još važeći građanski ugovor sa velikim financijskim penalima za raskid, a zbog kojeg se sukob prelio na Savez. Hrgović inzistira da mu se dodijeli pola plaće Leonarda Pijetraja, koju Izbornik dobiva na osnovu rezultata, Olimpijske bronce iz Rio de Janeira", pojašnjava Bošnjak.

"Glede dosadašnje financijske i moralne podrške Hrgoviću, Hrvatski boksački savez, istome je uvijek izlazio u susret i pružao i više od maksimalnog, kako bismo mu omogućili lakše bavljenje sportom iako neki to zaboravljaju. Kroz Hrvatski boksački savez, Hrvatski olimpijski odbor i Zagrebački boksački savez samo posljednjih godina, utrošeno je više stotina tisuća kuna samo na Filipa Hrgovića, a čak je i pokrenuta i refundacija preko Saveza i Olimpijskog programa, posljednje avionske karte za američki Miami, gdje se on trenutno nalazi", dodaje predsjednik HBS-a.

"Obzirom na ustroj Hrvatskog boksačkog saveza, pravilnike kao i normalne uzuse ponašanja, koji Filip Hrgović omalovažava i opetovano krši, osjetio sam potrebu izvijestiti javnost da je službeni postupak započeo, a pravorijek će dati Stegovno vijeće sa Stegovnim sucem na čelu. Na kraju, što se mene osobno tiče, njegov bivši trener Leonardo Pijetraj od kojeg traži pola plaće, može mu dati cijelu plaću. A kad vidim sve to, zapitam se kako bi izgledao Hrvatski sport da se jedan posto hrvatskih sportaša ponaša kao on", zaključuje Bošnjak u pismu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider