FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SAVLADAO ČVRSTOG TALIJANA

Hrvatski boksač Arijan Gorički došao do 11. profesionalne pobjede

Prekidom u osmoj rundi savladao je Arijan Gorički svog do sada najozbiljnijeg protivnika.

Arijan Gorički vs. Suat Laze (Foto: Afp)

Subotnje poslijepodne donijelo je vrlo zanimljiv meč u paviljonu 18 Zagrebačkog velesajma, gdje se nalazi Zagrebački boksački centar. To zdanje ugostilo je 13. profesionalni meč najboljeg hrvatskog boksača nižih kategorija, Arijana Goričkog.

Protivnik ovom 24-godišnjeg boksaču perolake kategorije bio je 42-godišnji Talijan Suat Laze (25-9-1, 7 KO), višestruki državni prvak i bivši izazivač za europsku titulu, a Arijan je protiv njega došao do svoje za sada najvažnije i najveće pobjede.

Prekid u osmoj rundi uzbudljivog meča

Slavio je Gorički prekidom u osmoj rundi, a meč je ponudio puno uzbuđenja, iako moramo priznati da je šteta što se Talijan već u drugoj rundi ozlijedio pa je do kraja meča desnu ruku koristio samo u obrambene svrhe. 

No, i Gorički se ozlijedio na samom početku, samo što se njegova ozljeda šake nije mogla odmah primijetiti. Prekid meča došao je u osmoj rundi, kad je Lazeov lakat dodatno povrijeđen i sudac nije imao druge nego prekinuti meč.

Do tada je viđeno jako puno akcije, za koju je zapravo zaslužan Gorički, koji nije htio taktički doći do pobjede lakšim putem, nego je htio osjetiti meč.

"Borba je već krajem prve runde postala izuzetno zahtjevna, jer smo već tada izmijenili puno udaraca. U drugoj rundi sam ozlijedio šaku i tako sam boksao do kraja, ali srećom ozljeda nije ozbiljna", rekao je Arijan, dodavši:

"Mislim da sam lagano mogao odboksati deset rundi držeći ga na distanci, ali ja uvijek želim ljudima priuštiti spektakl. Želim da ljudi koji ne prate boks vide dobru borbu. Ovako sam dobio puno više iskustva nego da sam se deset rundi kretao i dobio borbu lijevim direktom."

Korak bliže napadu na europsku titulu

Arijan se ovako približio ispunjenju svoje trenutno prve ambicije, a to je borba za europsku titulu. Ipak, morat će prije toga odraditi još koji meč, a za tako nešto je zapravo najveći problem pronaći protivnike. Posebno dok Arijan nema promotora nego sve što radi je u vlastitom aranžmanu.

No, talent je tu, a još više volja i spremnost na naporan rad. Tako rezultati ne bi trebali izostati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider