FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SVAKA ČAST, LORENA

Hrvatska ima kadetsku prvakinju Europe u boksu

Mlada boksačica iz malog Bartolovca, Lorena Horvat, nova je kadetska prvakinja Europe u teškoj kategoriji do 70 kg!

Lorena Horvat i trener (Foto: Hrvatski boksački savez)

Hrvatska je osvojila jednu zlatnu medalju i dvije brončane na Europskom kadetskom prvenstvu u Erzurumu! 

Zlato je osvojila Lorena Horvat, koja je u finalu, u teškoj, iscrpljujućoj borbi velikim preokretom pobijedila snažnu Ukrajinku Sofiju Novikovu odlukom 4:0!

Naša prvakinja opreznije je ušla u veliko finale, Ukrajinka se bolje kretala i držala distancu i u izjednačenoj rundi suci su dali jednoglasno prednost ukrajinskoj predstavnici s 5:0!

Lorena je energičnije, bez kalkulacija ušla u drugu rundu, pritisnula je i neumorno plasirala udarce, Ukrajinka se morala početi braniti držanjem i naša Lorena dobila je zasluženo drugu rundu sa 4:1 i najavila rasplet u posljednjoj, trećoj rundi!

Loreni je tek 13 godina

Hrabra i odlučna Lorena u trećoj nije popuštala u tempu, jurišala je po zlato, Ukrajinka se sve češće spašavala držanjem i nakon nekoliko opomena kažnjena je i javnom opomenom što je na kraju prelomilo meč i dalo prednost našoj reprezentativki!

Sjajna Lorena do zlata i titule u najjačoj konkurenciji stigla je najtežim putem - redom je svladala predstavnice Turske, Sj. Irske i Ukrajine!

Triumf je tim veći što je Lorena, učenica Osnovne škole Šemovec u Trnovcu Bartolovečkom, najmlađa među sudionicima, još nije napunila ni 13 godina u konkurenciji starijih djevojčica!

Čestitke Loreni i njenom treneru Robertu Heriću. Ovo je djevojka o kojoj ćemo sigurno još puno toga čuti. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider