FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Obožava Cro Copa

Hrvat dobio veliku priliku, borit će se za UFC pojas: Može se upisati u povijest

Steve Erceg borit će se za UFC pojas u muha kategoriji na priredbi koja će se 3. svibnja održati u Brazilu.

Steve Erceg protiv Davida Dvoraka (Foto: Guliver Image/GOL.hr)

UFC je objavio senzacionalnu vijest da će se Steve Erceg, Australac hrvatskih korijena boriti za pojas u muha kategoriji protiv aktualnog prvaka Alexandrea Pantoje na UFC 301 priredbi.

Pantoja će titulu braniti pred domaćom publikom u Rio de Janeiru protiv Ercega koji dosad ima tri pobjede u tri UFC meča, a sada je dobio priliku da se kao desetoplasirani na rang ljestvici u kategoriji bori za pojas.

Ako Erceg osvoji pojas, postat će treći borac hrvatskih korijena u UFC-u kojem je to pošlo za rukom. Prije njega su to uspjeli Pat Miletich i Stipe Miočić, nadamo se da će im se i on pridružiti, a to ćemo saznati 3. svibnja.

Obožava Hrvatsku i Mirka Filipovića

Erceg vuče hrvatske korijene s očeve strane, a u nedavnom intervju je otkrio da još uvijek nije posjetio Hrvatsku, no ima veliku želju da to uskoro promijeni:

"Nikad nisam bio u Hrvatskoj dosad, ali definitivno bih ju volio posjetiti. Zemlja je predivna, također bih volio posjetiti svoju obitelj u Makarskoj", kazao je.

Dodaje da mu je najdraži borac Mirko Filipović:

"Moj najdraži borac je Mirko Cro Cop, pogotovo zato što sam odrastao gledajući ga. Volim što se za njega uvijek govorilo – desna noga bolnica, lijeva noga groblje. Također, veliki sam obožavatelj Stipe Miočića jer je čvrst, odličan borac i njeguje dobre vrijednosti", otkrio je u razgovoru za Fight Site.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider