FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SRETNO MU

VIDEO Hrvat Anton Turkalj će večeras pokušati izboriti ugovor s UFC-om

Večeras započinje nova sezona showa Dana White's Contender Series, a u prvoj epizodi pratit ćemo Antona Turkalja.

Anton Turkalj (Foto: YouTube, UFC)

UFC-ov show kojim borci imaju priliku na račun jednog nastupa izboriti ugovor s najvećom svjetskom MMA promocijom se vraća. I već u prvoj epizodi možemo pratiti Hrvata koji će pokušati dogurati do UFC-a. Napokon će svoju priliku dobiti Anton Turkalj.

Turkalj je momak rođen prije 25 godina u švedskoj, a otac mu je Hrvat rođen nedaleko Rijeke. U Švedskoj je cijeli život, no njeguje hrvatske običaje i ponosi se svojim porijeklom, što je više puta kroz medije potvrdio.

Favorit je protiv iskusnijeg Brazilca

On je u ovom showu trebao nastupiti već prošle sezone, no problemi s ishođenjem vize odgodili su to za danas. I sad je napokon tu. Turkalja (7-0) će u pohodu na UFC čekati Brazilac Acacio dos Santos (14-4).

Contender Series se odvija tako da se u svakoj epizodi održava po pet borbi (večeras će biti četiri jer je jedan borac pao vagu), nakon kojih Dana White, predsjednik UFC-a, dodijeljuje ugovore borcima za koje smatra da ih zaslužuju. Broj boraca koji trebaju dobiti ugovor nije unaprijed odrađen, odnosno White tu ima potpuno slobodu dodijeliti ugovor i poraženim borcima, ako to želi.

Turkalj je visoki i snažni poluteškaš (kategorija do 93 kilograma) koji posjeduje ogroman talent te je po mnogima favorit ove borbe pa tako i kandidat za dolazak u UFC. Bilo bi uistinu sjajno tamo ga vidjeti, a nakon njega i još mnoge borbe iz Hrvatske ili hrvatskih korijena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider