FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
peto finale

Starčević se kroz težak ždrijeb probio do finala Grand Prixa

To će biti jedino finale naših boraca, ali ne i jedina prilika za odličje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski olimpijac Božo Starčević po peti se put plasirao u finale Zagreb Open Grand Prixa, hrvačkog turnira grčko-rimskim stilom na kojem je već četiri puta osvajao zlatna odličja, a koji se ovog vikenda održava u dvorani 2 zagrebačkog Doma sportova.

U iznimno teškom ždrijebu, Božo Starčević je u četvrtfinalu pobijedio Korejca Hyeonwoo Kima, olimpijskog pobjednika iz Londona i trećeplasiranog iz Rio de Janeira, gdje je u borbi za broncu pobijedio upravo Starčevića, te brončanog sa svjetskog prvenstva u Budimpešti, gdje je također savladao našeg najboljeg hrvača.

Starčević je u polufinalu pobijedio Rusa Rafaela Iunusova, a za svoje peto zlato borit će se u nedjelju (17.30 sati) protiv Turčina Yunusa Emrea Basara.

To će biti jedino finale naših boraca, ali ne i jedina prilika za odličje. Izravnu borbu za broncu izborila su tri hrvatska borca: Ivan Lizatović, Danijel Janečić i Marko Koščević.

Mogućnost da se bore za brončano odličje imaju još sedmorica hrvatskih reprezentativaca. Kroz repasaž će svoju priliku tražiti Tony Brala, Sandro Frankol, Luka Prihistal, Luka Malobabić, Pavel Puklavec, Karlo Kodrić i Ante Milković.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider