FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Turnir u Poreču

Sin predsjednika Milanovića rastura u hrvanju, otkrio zbog koga je zavolio ovaj sport

Na hrvačkom turniru u Poreču među najboljim hrvačima je i sin predsjednika Zorana Milanovića, Marko

Iako je sin predsjednika države Zorana Milanovića, Marko Milanović je prije svega talentirani hrvač. Dokazao je to i na današnjem međunarodnom turniru za hrvače i hrvačice do 20 godina u Poreču.

"Još uvijek sam mlad, još uvijek učim, ali mislim da ću s ovakim natjecanjima biti sve bolji".

17-godišnji Marko otkriva nam kako je oduvijek imao sklonost prema borilačkim sportovima.

"Imam šest i pol godina starijeg brata, oduvijek smo se hrvali i boksali doma. Uvijek sam bio sposoban u tome. Početkom osnovne škole htio sam upisati hrvanje, ali roditelji su mi rekli da odem na judo, zbog jednog obiteljskog prijatelja koji se bavio tim sportom", otkriva Markoa koji je u potpunosti prelomio u šestom razredu osnovne škole.

Sin Zorana Milanovića otkrio zašto se bavi hrvanjem

Tada se upisao u Hrvački klub Metalac, a objasnio je i zašto:

"Sjećam se da sam bio na moru, bilo je to 2016. godine kad su bile Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Znao sam samo za Kareljina, ni za koga drugog, ali nastupio je naš reprezentativac, a moj sadašnji trener, Božo Starčević kojeg su pokrali u polufinalu", kazao je pa dodao:

"Nisam razumio što se tada dogodilo, ali mi je bilo zabavno. Gledao sam to s djedom, odlučio sam upisati hrvanje i od tada se bavim tim sportom".

Član je juniorske reprezentacije s kojom odnedavno rade i legendarna braća Žugaj.

"Od njih se može jako puno naučiti. Stvarno mi je drago što su postali treneri juniorske reprezentacije. Na svakim pripremama naučimo nešto novo od njih", kazao je Domagoj Celiček, član juniorske reprezentacije Hrvatske.

Sve veći broj djevojaka bavi se hrvanjem

Demonstrirali su to naši hrvački talenti i danas u Poreču, u iznimno jakoj konkurenciji.

"Danas je u Poreču prisutno 16 zemalja i 162 hrvača i hrvačica. Jako smo zadovoljni i turnir se odvija na zadovoljstvo sveprisutnih", kazao je Vladimir Bregović, predsjednik hrvačkog saveza Hrvatske.

"Posebno bih istaknuo da sam unazad nekoliko godina, osim muškog hrvanja, uveli i žensko hrvanje", kazao je Dinko Kremić, tehnički direktor organizacije turnira.

Prva Hrvatica s medaljom u hrvanju otkriva kako se našla u ovom sportu.

"Doma mi je bilo jako dosadno i reprezentacija je došla u školu. Rekla sam tati da to želim isprobati i odveo me na trening. Od tog dana nisam se maknula iz dvorane", kazala je Iva Gerić, reprezentativka Hrvatske pa dodala da je jako zadovoljna:

"Imamo puno djevojčica koje dolaze iza nas. Cure postepeno napreduju".

Stiglo 14 predstavnika iz Ukrajine

Svi su bili sretni što vide i predstavnike Ukrajine. Čelnici Hrvatskog hrvačkog saveza otišli su na ukrajinsku granicu i njih 14 doveli u Hrvatsku gdje će se pripremati neko vrijeme, a sve će financirati Hrvatski olimpijski odbor.

Sretni su svi bili vidjeti i predstavnike Ukrajine - po njih 14 na ukrajinsku granicu otišli su čelnici Hrvatskog hrvačkog saveza. U Lijepoj našoj ostat će se pripremati neko vrijeme, a sve će financirati Hrvatski olimpijski odbor.

"Hvala, ogromno hvala bratskom narodu Hrvatima. Mi ćemo vam uzvratiti za ovu uslugu, čim se rat završi", rekao je trener iz Ukrajine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider