FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
vrhunske pripreme

VIDEO Hrvački spektakl u Poreču: Najveće zvijezde stigle u kamp

Velikani svjetskog hrvanja stigli su u Poreč.

Čak 320 hrvača iz 24 države svijeta. SAD, Gruzija, Japan, Azerbajdžan, Ukrajina - sve hrvačke velesile na jednom mjestu. Najveći kamp u Europi već treću godinu zaredom održava se u Poreču.

 "Najbolji sparinzi, tu su sve hrvačke velesile, na treningu ja mogu radit s olimpijcima, svjetskim prvacima, viceprvacima, prvacima Europe, mogu sam birat s kim ću, kako ću, tak da, ovo su stvarno najbolji uvjeti na svijetu i to stvarno motivira'', rekao je Antonio Kamenjašević.

 "Vrhunski i kvalitetni sparing partneri su ovdje s kojima se može jako dobro raditi što je u hrvanju jako bitno. vrhunski uvjeti, ono što je najbitnije za nas hrvače da imamo vrhunsku hranu i da nam je u istom objektu i teretana i dvorana za hrvanje, sve nam je u istom objektu što je najbitnije za nas'', rekao je Ivan Huklek.

Ivan Huklek u naponu je snage, a nakon poraza u borbi za broncu na Olimpijskim igrama, još je odlučniji doći do svoje prve olimpijske medalje.

"Cilj je uvijek uzeti medalju naravno ali sad sam još motiviraniji i iskusniji tako da ću uspjet doći do toga."

Generalka za Pariz bit će Europsko prvenstvo koje se za dva mjeseca održava u Zagrebu. Aktualni europski prvak u kategoriji do 87 kilograma, Čečenac s danskom putovnicom, Turpal Bisultanov, također formu brusi u Istri.

"U Poreču sam drugi put, bio sam i lani, sada mi je drugi put, sjajno je biti ovdje, more nas okružuje, predivno je, bio sam u gradu i lani, ići ću i danas, baš je prekrasno'', rekao je Turpal Bisultanov.

Sa svojom 21. godinom, Turpal je buduća zvijezda ovog sporta. A kad pričamo o velikanima, evo koga smo sreli u Poreču. Olimpijski prvak iz Barcelone, Maik Bullmann, danas trener njemačke reprezentacije, ima savjet za naše dečke.

Kao olimpijski prvak, što biste poručili Ivanu Hukleku, Boži Starčeviću, hrvatskim hrvačima, što je potrebno za osvajanje olimpijske medalje?

"Uh, zaista ne znam. Ali to je jako dug put. Trebate bazičan trening, tehniku, ali po meni je najvažnije hrvati s brojnim hrvačima iz cijelog svijeta. Ono što je najvažnije - trenirati s najboljima."

Nešto što u Poreču imaju priliku raditi svakoga dana.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider