FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Otkrili planove

Oni su među posljednjima koji odlaze u Tokio: Upoznajte naše hrvače koji idu u lov na medalju

Starčević i Huklek otkrili su kako su se pripremali za Japan, koji si želje žele ispuniti te što bi ih zadovoljilo.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju boje Hrvatske brani 59 sportaša i sportašica, a među posljednjima će u zemlju izlazećeg sunca otputovati hrvači Ivan Huklek i Božo Starčević.

32-godišnji Božo Starčević s nestrpljenjem očekuje svoj drugi nastup na Olimpijskim igrama, a još su mu svježa sjećanja na igre u Rio de Janeiru gdje mu je izmaknula bronca.

"Gledatelji su zapamtili to neslavno polufinale gdje je sudac dosudio nešto što je dosudio i nisam ušao u finale. Na kraju nisam ni brončanu medalju osvojio, izgubio sam za treće mjesto", rekao je Starčević pa dodao.

"Gledam s veseljem na tu prošlost, iako sam ostao bez medalje po meni je to bio jedan vrlo uspješan nastup".

gol expired Najskuplji dinamovac u povijesti ima novi klub: Na njemu je inzistirao hit-trener Serie A divider

Osam godina mlađi Ivan će u Japanu imati premijerni nastup na Olimpijskim igrama, a do njih je stigao nakon što je na kvalifikacijskom turniru gdje je ostvario normu odradio jednu od najtežih borbi u karijeri.

"Dao sam apsolutno sve za sebe, izašao iz borbe, nisam mogao pričati koliko su mi bila suha usta od dehidracije", rekao je Huklek pa otkrio kakva očekivanja ima za Igre u Tokiju.

"Mislim da mogu daleko dogurati, ali vidjet ćemo, sve ovisi o puno stvari koje će se tamo izdešavati, ali sve u svemu mislim da sam spreman za Tokio".

"Rizično je ići u posljednji trenutak, ali..."

Iako su u Japan mogli otputovati dva tjedna ranije, ipak su odlučili do posljednjeg trenutka ostati u svojem kampu u Gospiću.

"Treba biti u sobi, na treningu i doručku, ručku, večeri, nema ništa između razgledavanja tako da smo zaključili da bi to bilo psihološki veliki rizik 14 dana biti u nekakvom poluzatvoru", kaže, ali priznaje da postoji i određena doza rizika.

gol expired Prije dvije godine žicao Mourinha za fotografiju, a sada bi mogao zaigrati za Romu divider

"Mislim da ne bi dobro utjecalo na nas pa idemo na ovu varijantu koja je sigurna da ćemo doći tamo svježi mentalno i željni medalje, ali bit će rizično pošto je put stvarno dug, a dolazimo samo dan i pol prije nastupa".

Huklek dodaje kako ih po dolasku u Tokio očekuje PCR testiranje svaka 24 sata.

"Kad stignemo tamo svaka 24 sata je PCR testiranje. Prvo je na aerodromu pa idemo u karantenu dok ne dobijemo negativan PCR test i potom svaki naredni dan u Tokiju imamo dodatno testiranje. Prije svega toga još dva bez obzira jesmo li cijepljeni ili ne".

Htjeli bi ispuniti neke želje u Japanu

S ponosom su pratili hrvatsku delegaciju na otvaranju Igara, ali ne žale što nisu sudjelovali u svečanoj ceremoniji.

"Baš sam vidio da su braća Sinković stavili da su treći put na Igrama, a nisu niti jednom bili na otvaranju Igara tako da koliko god je to lijepo vidjeti smatram da te to može i dosta umoriti pošto je to par sati na nogama tako da ne znam bi li uopće išao na otvaranje da sam tamo u olimpijskom selu".

Ukoliko im strogi režim ponašanja dopusti, nakon borbi bi si htjeli ispuniti i neke želje u Japanu.

gol expired Strašni uvjeti u Tokiju: Đoković uzimao kisik zbog nesnosne vrućine divider

"Ima zanimljivosti, volio bi otići na Fuji, ali koliko je to realno popeti se na taj vrh dok si tamo u ta dva dana i u ovoj koroni ne uznam koliko je uopće dopušteno kretanje. Vidjet ćemo tamo, ali definitivno ćemo pojesti neki sushi i možda, ako uspijemo izaći iz sele, možda se provozati onim njihovim brzim vlakom".

Huklek priznaje da se nije previše pripremao za Japan, osim u dvorani.

"Nisam se previše pripremao za Japan. Znam da je sedam sati vremenske razlike, to je ono što je nama bitno i to je to, ništa previše", otkriva Huklek.

Nadaju se olimpijskom odličju

Momci su maksimalno spremni i koncentrirani na nastup, a nadaju se da bi se kući mogli vratiti s medaljama oko vrata.

"Naravno da sam motiviran dati sve od sebe, ali neću biti razočaran ako slučajno izgubim u prvom kolu, ali siguran sam da uz dobar dan mogu ići do medalje", priznaje Starčević.

"Svakako bi medalja zadovoljila, ali vidjet ćemo. Idem dati sve od sebe pa korak po korak", zaključio je Huklek.

Sretno, momci. Neka Igre i za vas počnu uspješno. Želimo vam da se u Lijepu našu vratite s osmijehom na licu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider