FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Sjajan uspjeh

Hrgoviću pojas prvaka Svjetske boksačke lige

Filip Hrgović bio je najmlađi finalist Svjetske boksačke lige, ali i borac koji je ostvario najuvjerljiviju pobjedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvadesetogodišnji Filip Hrgović novi je teškaški prvak Svjetske boksačke lige. Mladi je Hrvat sinoć u Londonu nadboksao Kazahstanca Murtuzalijeva. Slavio je jednoglasnom odlukom sudaca (tri puta po 70:62) i tako izborio najuvjerljviju pobjedu večeri.

''Boksao je koliko je trebalo. Mogao je i pojačati tempo da je trebalo'', ustvrdio je njegov klupski suborac Hrvoje Sep.

Prve tri runde Filip je uvjerljivo dobio. Kada je niži Kazahstanac uspio skratiti distancu, Hrgović je primio četiri teška krošea, ali je pokazao da ih dobro trpi. Već u sljedećoj rundi Murtuzalijev nije odgovarao na jednu Hrvatovu seriju svih vrsta udaraca, pa mu je sudac brojao.

I prije sudačke odluke članovi njegova Paris Uniteda su likovali, pa tako i vlasnik momčadi Brahim Asloum. Osim s pojasom prvaka, Filip se "okitio" i sa 10.000 USD.

''Teška borba, no kontrolirao sam ju od početka do kraja. Primio sam nekoliko opasnih krošea, no to me samo motiviralo. Ovo je jedan od vrhova moje dosadašnje karijere i s ovim najavljujem velike stvari. Rekao sam predsjedniku AIBA-e još u ringu, kod proglašenja, da imam što reći i na Olimpijskim igrama i ako je u njegovoj moći neka pomogne da me pozovu'', kazao je najmlađi pobjednik večeri.

Još u ringu, Hrgović je od publike tražio pljesak za svog trenera Leonarda Pijetraja koji je rekao:

''Filip se voli potući, a za ovu borbu je bilo važno da izbjegava tučnjavu, da koristi svoje duge ruke i plasira što više direkata.''

Rezultati finala: 54 kg: Germakanov (Azerbajdžan) - Emigidio (Meksiko) 3:0, 61 kg: Romero (Meksiko) - Abdurašidov (Rusija) 2:1, 73 kg: Derevjačenko (Ukrajina) - Mursalov (Azerbajdžan) 3:0, 85 kg: Magomedau (Azerbajdžan) - Murtuzalijev (Azerbajdžan) 3:0 (TKO, 4. runda), preko 91 kg: Hrgović (Hrvatska) – Mirsatajev (Kazahstan) 3:0. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider