FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ekskluzivno za Novu TV

Hrgović otkrio kada planira napasti titulu i poslao poruku Joshui: "Prebio bih ga!"

Filip Hrgović je u Dnevniku Nove TV govorio o svojim daljnim planovima nakon treće profesionalne pobjede.

Filip Hrgović i Milan Stjelja (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Filip Hrgović je u Rigi tehničkim nokautom u četvrtoj rundi stigao do treće pobjede u karijeri. Englez Thomas Little pokazao se najtežim protivnikom u profesionalnoj karijeri, ali Hrgović je dominirao borbom i upisao još jednu pobjedu. Nakon povratka iz Rige gostovao je u Dnevniku Nove TV.

"Nije moglo bolje, zasad je stopostotni učinak, tri borbe i tri prekida, jako sam zadovoljan i sretan'', rekao je Hrgović.

Procjenjuj se da ste tom borbom i pobjedom ušli među 100 najboljih teškaša na svijetu. Koliko borbi očekujete prije borbe za neku od titula?

"Trenutno sam 60. teškaš svijeta, što je brz napredak u odnosu na tri borbe. Put do titule ovisi o puno okolnosti.Ovisi o sljedećim protivnicima i koji će biti njihov rang, može bit jako brzo, ali i ne mora. Ako izgubim ili se ne daj Bože nešto neplanirano dogodi, svaki poraz te vraća 10 koraka unazad. Neki naš plan je da bude brže nego inače zbog mog velikog iskustva u amaterskom boksu, nekih recimo dvije do dvije i pol godine."

Što da vas netko sad gurne u ring s Anthonyjem Joshuom?

"Prebio bih ga."

Nema dileme?

"Nema dileme."

Okrenumo se prema budućnosti. Koji biste segment istaknuli, na čemu morate najviše raditi?

"Imam sigurno prostora za napredak, stalno treba radti na svim segmentima, kondiciji, tehnici, taktici, psihološkoj pripremi. Boks je takav sport gdje toliko stvari odlučuje o ishodu, ne smije se nikad stati s napretkom, ali zadovoljan sam."

U sklopu tog napretka, uklapaju li se u plan Olimpijske igre za dvije godine?

"Uklapa se. To je bio poseban dogovor s mojim promotorom i moja velika želja da mi ostvari nastup na Olimpijadi, da si ostvarim neostvarenu želju koja je olimpijsko zlato, moj najveći san."

Za kraj, jeste li gledali Stipu Miočića?

"Jesam, svaka čast Stipi, jako sa ponosan što imamo takvog fenomenalnog borca, kapa do poda."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider