FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PUT DO USPJEHA

Hrgović se bori protiv slabih boksača? To su radili Joshua, Fury i Wilder i postali prvaci

"Korak po korak", kaže Hrgović, i u pravu je!

Neki ljubitelji boksa podcjenjuju Hrgovićevih 12 dosadašnjih pobjeda, bez poraza, bez neriješenih. Prigovaraju da se bori s nedoraslim protivnicima.

Ali dovoljno je pogledati početak karijere trojice naboljih teškaša današnjice: Tysona Furyja, Deontaya Wildera i Anthonyja Joshue, da se vidi da su se razvijale sličnim tempom!

Fury je preskočio amaterski boks, a do Hrgovićevog omjera 12-0 stigao je s 22 godine. I on se tada borio sa slabijom konkurencijom! Do svoje prve borbe za naslov, Fury je skor nabio do 24-0! Tada je imao 27 godina, a Hrgović danas ima 28.

Wilder je do omjera 12-0 stigao s 25 godina. Nakon toga, svoj skor morao je dovesti do čak 32-0, da bi se tek tada prvi put borio za naslov! Tada je imao 29 godina.

A Joshua je do omjera 12-0 stigao s 25 godina, također protiv slabijih rivala! Do svoje prve borbe za naslov ostvario je omjer 15-0, a tada je imao 26 godina. Hrgović ima 28, i sad želi nekog od najjačih teškaša.

"Bitno je da ta borba mi donese pomak na službenim ljestvicama, da se stavim u poziciju obaveznog izazivača i naravno da je neko ime, koje će kad ga pobijedim odjeknut u cijelom svijetu'', rekao je Hrgović.

gol expired Novo čudo hrvatskog skijanja: Sa 16 godina u prvoj FIS utrci krenula 114. i napravila nešto što nije uspjelo ni Janici Kostelić divider

Tko su ti boksači protiv kojih bi Hrgovićeva pobjeda odjeknula?

Neki od njih su: Tony Yoka, veliki rival iz amaterskih dana, također 28 godina, također bez poraza. Pa mladi neporaženi Daniel Dubois, koji je poput Furyja preskočio amatersku karijeru,

i koji se uskoro bori protiv također neporaženog Joea Joycea. Ili netko od nedavnih izazivača: Aleksandar Povjetkin ili Michael Hunter, i oni se uskoro bore međusobno. Protiv nekog od njih Hrgović očekuje borbu već u ožujku!

Kaže i da je njegov cilj napad na IBF-ov naslov prvaka, jedan od četiri glavna naslova. Čak tri od ta četiri pojasa drži Anthony Joshua, a jedan Tyson Fury. IBF-ov drži Joshua.

gol expired Šok za Engleze: Moraju predati utakmicu Lige nacije protiv Islanda? divider

Zašto baš IBF? Zato što ta organizacija Hrgovića drži na visokom, šestom mjestu ljestvice izazivača, a ispred njega su redom bivši prvaci i izazivači. Da bi došao do vrha, naš boksač morat će pobjeđivati i njih.

"Čekam jedno veće ime, al isto tako ne treba srljat. Ja sa svakim kampom... Bitni su ti kampovi koje ja odradim u svakim tim pripremama (po 10 do 12 tjedana priprema), ja sa svakim kampom napredujem i postajem kompletniji boksač. Tako da, ne treba to zanemarit i... step-by-step."

gol expired Ovako se bori za voljeni klub: Najveći talent Hajduka objavio fotografiju koja puno otkriva divider

"Korak po korak", kaže Hrgović, i u pravu je!

Naravno da svi jedva čekamo vidjeti ga u pravoj akciji! Ali njegova karijera zasad ide tempom koji je u skladu s ambicijama i potencijalima vrhunskih boksača.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider