FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Ramci

Hercegovačka braća Diaz jure nove pobjede: ''Tvrdoglavi smo i ne odustajemo, vjera nam puno pomaže''

Ramci Tomislav i Ivan Sičaja danas žive u Zagrebu u koji su došli zbog sporta, točnije MMA u koji su se zaljubili još kao djeca.

Ramci Tomislav i Ivan Sičaja danas žive u Zagrebu u koji su došli zbog sporta, točnije MMA u koji su se zaljubili još kao djeca.

Braća su u posljednjim fazama priprema za FNC-ovu priredbu koja se održava ovog vikenda u Medulinu.

''Protivnik je iz Njemačke, ima 10-5 omjer. Dobar je grappler, hrvač, dobar je, hajmo reći, u svim segmentima. Moj najveći ispit do sada'', rekao je Ivan o Nijemcu turskog podrijetla.

Tomislav se bori protiv Iona Petrova, moldavskog borca koji je u profesionalnoj karijeri ostvario pet pobjeda i tri poraza.

''Moldavac nije poznat u FNC-u, borio se u dobrim organizacijama. Svi porazi koje ima su otišli do sudačke odluke. Opasan je i izdržljiv, sve pobjede koje ima su nokautom i polugom'', kazao je Tomislav.

Igor Pokrajac Erceg je munjevito brz i stabilan, ali ima i Pantoja svoje adute: Evo što kaže naš prekaljeni Igor Pokrajac divider

Taktike su spremne, sitno se broji do početka FNC-a 16.

''Sigurno će ići na hrvanje, mislim da sam ja bolji u stojci. Sigurno će tražiti neku varijantu hrvanja. Ne znam koliko je on mene proučio, ali meni parter nije stran'', najavio je Ivan, dok Tomislav također ne bježi od hrvanja i partera:

''Stilski je čudan, radi stojku, radi i parter, sve podjednako dobro. Ništa to nije perfektno, ali nije ni loše.''

Tomislav ima iza sebe niz od tri pobjede, dok Ivan ima omjer od četiri pobjede i jednog poraza.

''Učim iz bratovog poraza. Više volim, što kaže Forgač, učiti iz pobjeda'', našalio se Tomislav.

Tukli su se puno kao djeca

Braća su nerazdvojna od malena, nikad nije nedostajalo bratske ljubavi.

''Tukli smo se dosta, još kao djeca. Imamo još jednog brata između nas, svi smo blizu s godinama. On i Tomislav su se više tukli, samo je godina razlike između njih. Sve su to dječje radosti'', rekao je s osmijehom.

Jon Jones i Stipe Miočić Jones izbjegava Miočića? Objavom na Twitteru otkrio s kime se želi boriti divider

Iako su drugačiji, karakterno i po stilu borbe, jedna im je stvar ipak zajednička.

''Sigurno da mu je najveća karakteristika glava, ta tvrdoglavost. Ne odustajemo tako lako, u bilo čemu, u bilo kojem segmentu borbe'', istaknuo je Ivan.

Vjera ima veliku ulogu u životu braće

Franjevački samostan Šćit u Rami je još od 15. stoljeća, a Crkva je odigrala veliku ulogu u životu Hrvata iz Rame, tako i u životu braće Sičaja.

''Mi smo iz katoličke obitelji iz Rame. Naši ljudi su veliki vjernici, mislim da nam to dosta pomaže'', rekao je Tomislav.

Što su braća sve otkrili o svom stilu borbe, treninzima u ATT-u i mislima prije borbe pogledajte u videu na vrhu članka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider