FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
lavovska borba

Henry Cejudo šokirao MMA svijet i prekinuo vladavinu Demetriousa Johnsona

Henry Cejudo prekinuo je vladavinu Demetriousa Johnsona u UFC-ovoj muha kategoriji.

Henry Cejudo slavi pobjedu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Henry Cejudo šokirao je MMA svijet pobjedom nad do sada neprikosnovenim prvakom muha kategorije Demetriousom Johnsonom na UFC 227 spektaklu u Los Angelesu. Cejudo je nakon pet brutalnih rundi slavio podijeljenom sudačkom odlukom i nakon šest godina oduzeo pojas Mighty Mouseu.

Cejudo je postao prvi čovjek koji je osvojio olimpijsko zlato i postao prvak u UFC-u! Podsjetimo, on je olimpijski pobjednik u hrvanju 2008. godine.

Cejudo je bio veliki autsajder uoči ovog dvoboja, a tako je i izgledao u prvoj rundi. Odmah na početku dogodila mu se nezgoda sa zglobom na nozi, zbog čega je pola runde odšepao i omogućio Johnsonu da dominira. Na samom kraju runde Cejudo se počeo normalno kretati, nakon čega je uslijedio pravi rat.

Cejudo je dobio drugu rundu prije svega zbog kontrole u kavezu i rušenja Johnsona. Upravo je to rušenje i presudilo u konačnici kod sudaca, s obzirom da je Mighty Mouse izgubio, a zadao je više značajnih udaraca i općenito bacio više udaraca.

Johnson je dobio treću rundu, Cejudo četvrtu, a onda je rušenje na ulasku u posljednje dvije minute pete runde presudilo u korist izazivača. U posljednjih 10 sekundi Cejudo je u stojci zadao jedan snažan udarac i to je bilo dovoljno da mu suci daju pobjedu.

Cejudo je uzvratio Johnsonu za poraz od prije gotovo dvije i pol godine, kada ga je sada već bivši prvak savladao tehničkim nokautom već u prvoj rundi. Cejudo je nakon toga u istoj godini upisao još jedan poraz, a onda u 2017. krenuo s usponom prema tituli.

Pobijedio je uvjerljivo Wilsona Reisa i Sergija Pettisa, što mu je donijelo novu priliku za osvajanje titule prvaka. Iskoristio ju je maksimalno.

U razgovoru s Joe Roganom u oktogonu Cejudo je najavio i da će napasti titulu prvaka u bantamu, za koju su se istu večer borili T.J. Dillashaw i Cody Garbrandt.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider