FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"Bio sam tako blizu smrti"

Strava u MMA-u: Gušio suparnika 90 sekundi nakon što je već izgubio svijest!

Da Rafael Barbosa nije pustio svog suparnika u jednom trenutku, vjerojatno bi danas pričali o tragičnoj smrti u oktogonu.

Gušenje koje je zamalo završilo tragično (Screenshot)

Stravična scena iz MMA-a dolazi nam iz Brazila. Za Demolidor Fight pojas prvaka u lakoj kategoriji borili su se Rafael Barbosa i Melquizael Costa, a potonji je zamalo preminuo u oktogonu zbog katastrofalnog suđenja Emersona Pereire Saeza.

U trećoj i posljednjoj rundi borbe Barbosa je uhvatio Costu u tzv. poziciju anaconda choke, odnosno omotao mu je ruku oko vrata i krenuo ga gušiti. "Koprcali" su se na tlu 20-ak sekundi prije nego što je Costa izgubio svijet.

Barbosa je to osjetio, odmah je rekao sucu da je out, no on nije reagirao, već je čekao čak 90 sekundi! Tijekom tih 90 sekundi Costa nije micao ruke, ali je u nekoliko navrata pružao otpor nogama. Kako je objasnio nakon što je izašao iz bolnice, to su bili "napadaji u stanju bez svijesti".

Kada je vidio da sudac ne namjerava prekinuti dvoboj, Barbosa je pustio Costu, a njegovo je tijelo kao beživotno palo na tlo. Liječnicima je trebalo nekoliko minuta da probude Costu, koji je bio izrazito ljutit na suca i njegove "nesposobnosti".

"Prvo čega se sjećam nakon što sam otvorio oči jest to kako doktori i moji treneri stoje iznad mene. Nisam mogao disati i bilo je zastrašujuće. Došao sam k sebi tek u bolnici kada su mi dali serum. Oba su kuta vikala da sam u nesvjesti, no sudac je rekao da će prekinuti tek kada tapkam. Suci moraju dodirnuti i provjeriti je li borac u nesvijesti, ali on to nije napravio. Da moj suparnik nije prekinuo meč, ja bih vjerojatno bio mrtav", rekao je Costa nakon izlaska iz bolnice.

Sudac Saez nakon cijelog niza događaja objavio je odlazak u mirovinu jer se više "ne osjeća sposobnim za suđenje nakon svega".

Jedan od najpoznatijih MMA sudaca na svijetu John McCarthy komentirao je viđeno na svom profilu na Twitteru.

"Ovo je jedna od najbolesnijih stvari koje sam vidio u MMA-u. Sudac nije imao pojma što radi i mogao je biti krivac za smrt mladog borca. Trebao je prekinuti dvoboj čim mu je Barbosa rekao da je Costa u nesvijesti. Ako ulazite u ring ili kavez da sudite neki borilački sport, morate je**no biti svjesni što radite i gdje gledate jer u suprotnom ljudi mogu umrijeti", zaključio je McCarthy.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider