FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
FIGHT!
habib razočaran, askren se sprdao

Umirovio se jedan od najboljih u MMA povijesti, borci se emotivnim porukama opraštaju

Georges St-Pierre, jedan od najvećih boraca u povijesti MMA-a, po drugi je put otišao u sportsku mirovinu.

Galerija Georges St-Pierre (Foto: AFP) Krvavi Georges St. Pierre (Foto: AFP) Georges St-Pierre (Foto: AFP) Georges St-Pierre (Foto: AFP)

Otišao je Georges St-Pierre (37), jedan od najboljih MMA boraca svih vremena. Otišao je u sportsku mirovinu, ali je na posebnoj konferenciji za novinare otkrio da će se nastaviti baviti sportom sve dok je živ. St-Pierre je dan ranije sazvao, a u četvrtak i odradio presicu na kojoj je "razočarao" mnoge fanove, ali i borce.

"Moj je plan od početka bio napustiti sport kada sam na vrhuncu i zdrav", otkrio je GSP, pa krenuo sa zahvalama.

Emotivno se oprostio od svih

"Želim zahvaliti svojoj obitelji, fanovima, trenerima i trening partnerima, mojim sponzorima i agentima za nevjerojatnu podršku tijekom svih ovih godina. Vječno ću biti zahvalan Lorenzu i Franku Fertitti, kao i Dani Whiteu te svim zaposlenicima UFC-a što su mi dali priliku da pred cijelim svijetom pokažem tko sam i što mogu.

Od UFC 46 do UFC 217. Također se želim zahvaliti svim svojim protivnicima. Svi oni su nevjerojatni sportaši koji su doveli do toga da se moram prikazati u najboljem svjetlu. Povlačim se iz natjecanja kao ponosan čovjek koji je imao pozitivan utjecaj na svoj sport. Nastavit ću trenirati dok sam živ i veselim se praćenju novih generacija prvaka koji će obilježiti budućnost ovog sporta."

Ostavio mogućnost novog povratka

U razgovoru s novinarima ipak je ostavio prostora za povratak, no samo u nekom ludom "filmskom scenariju".

"Ako se u budućnosti dogodi nešto ili me Dana White nazove da ima interesantnu ponudu, vidjet ćemo. Bit će to kao u filmskom scenariju, "vratio se". Vidjet ćemo. No trenutno ne razmišljam o tome. Vani sam."

Priliku da komentira tu izjavu iskoristio je najveći šaljivdžija i pridošlica u UFC - Ben Askren.

"Svi znate što to znači. Dana zove GSP-a: "Zaista trebam nekog da eliminira kovrčavu pi...! Koliko će me to koštati?"

Tijekom svoje čudesne profesionalne karijere, koja je trajala od 2002. godine, postao je tek jedan od šestorice boraca u povijesti UFC-a s dvije titule u dvije različite kategorije. Prvak u velteru bio je od 2008. do 2013. godine, kada se prvi put povukao iz sporta sve do studenog 2017. godine. Tada se vratio u borbi za titulu prvaka srednje kategorije, te u veličanstvenom meču protiv prvaka Michaela Bispinga osvojio titulu.

Pravi primjer sportaša, sportskog uzora

GSP je oličenje pravog sportaša i sportskog uzora. Tijekom cijele svoje karijere nije imao niti jedan incident, niti je jednom pao na vagi. Doping nećemo ni spominjati, iako su mu mnogi zbog njegove savršene građe često znali pripisivati korištenje nedopuštenih sredstava. No, St-Pierre je uvijek bio čist.

Uvijek je pokazivao maksimalno poštovanje prema svojim suparnicima, čak i onima koji su bili mrziteljski nastrojeni prema njemu. Sjetite se samo što mu je Michael Bisping sve izgovorio i na koje mu je sve načine pokušao ući u glavu, no GSP je uvijek ostajao pravi gospodin.

U karijeri je odradio 28 borbi i upisao je 26 pobjeda. Dva poraza od Matta Hughesa i Matta Serre je osvetio, a pojas prvaka u velteru branio je čak devet puta, prije nego ga se odrekao zbog odlaska u prvu mirovinu. Posljednji poraz GSP pamti davne 2007. godine, nakon čega je nanizao 13 pobjeda.

Habibova želja ostala neispunjena

Habib Nurmagomedov javno je zamolio GSP-a da ne ide u mirovinu prije nego odrade međusobni meč i upravo je ruski borac ostao najviše razočaran njegovom odlukom.

"On je jedan od najboljih svih vremena i zato sam se želio boriti s njim. Samo sam želio dijeliti kavez s njim dok je još aktivan. Želim se boriti s najvećima.

Sretno legendo. Vrijeme je nemilosrdno, a tvoja odluka je ispravna. Idućeg puta kada ćeš biti u Rusiji ću te upoznati s dagestanskom kuhinjom i više nikada nećeš morati skidati kile", napisao je Habib.

U nastavku teksta pogledajte poruke koje su ljudi iz MMA svijeta ostavili na svojim društvenim mrežama nakon što je GSP obznanio odlazak u mirovinu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider