Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jesu li pretjerali?

Gej zajednica okomila se na Ibrahimovića: "Njegov način govora je pogrdan i previše mačo"

Zlatan Ibrahimović našao se na udaru kritika gej zajednice u Italiji.

Ibrahimović na Sanremu (Foto: Afp)

Glasnogovornik gej zajednice u Italiji Fabrizio Marrazzo optužio je Zlatana Ibrahimovića da za homofobiju i diskriminaciju nakon njegove šale za vrijeme pojavljivanja na jednom od najpoznatijih glazvenih festivala - Sanremu.

Švedski nogometaš bio je gost Sanrema, te je pritom i zapjevao sa Sinišom Mihajlovićem pjesmu "Io vagabondo". Prvog dana festivala izašao je na pozornicu uz veliki narodnjački hit "Jutro je", a njegovo gostovanje na Sanremu gej zajednica neće pamtiti po dobrome.

Naime, Ibra je na pitanje kako bi izgledao festival da se mora održati u njegovom domu odgovorio:

Siniša Mihajlović i Zlatan Ibrahimović Nije ih bilo ugodno slušati kako pjevaju, ali su sve oduševili: ''Počelo je kad me Ibra udario glavom''

"Pjevači u dnevnoj sobi, djevojke sa Zlatanom, ti u kuhinji i radiš mi kavu", rekao je Zlatan, a voditelj ga je zatim upitao za Achillea Laura, talijanskog pjevača kojeg mnogi uspoređuju s pojavom Lady Gage.

"Njega bih stavio u garažu da čuva automobile. Lopovi ga se boje i ne bi ušli unutra."

Spomenuti Marrazzo vidio je tu nešto više od obične šale:

"Njegove riječi bile su pogrdne i previše mačo. Ibrahimović je još 2010. godine imao homofobne izjave kada ga je novinar upitao je li gej, a on mu je odgovorio "dovedi mi svoju sestru". Rasističko ponašanje imao je i na travnjaku s Romeluom Lukakuom", smatra glasnogovornik gej zajednice u Italiji.

Je li Ibra pretjerao u svojim izjavama procjenite sami.

Nastavi čitati

Nastavi čitati