FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SJAJNE VIJESTI IZ TAŠKENTA

Gabrijel Veočić došao do treće pobjede na Svjetskom prvenstvu, idući meč donosi borbu za medalje

Hrvatski boksač Gabrijel Veočić ušao je među osam najboljih poluteškaša svijeta.

Gabrijel Veočić (Foto: Profimedia)

Najteži ispit na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Taškentu položio je Gabrijel Veočić. U osmini finala poluteške kategorije, u čiji su turnir pristupila čak 44 boksača, savladao je Omurbeka Bekzhigita Uulua iz Kirgistana prekidom u drugoj rundi.

Bio je to vrlo zanimljiv meč, u kojem smo tijekom prve runde vidjeli tehničku superiornost hrvatskog boksača protiv agresivnog, ali nedovoljno konkretnog protivnika. To se pokazalo i na sudačkim karticama, koje su donijele jednoglasnu prednost za Veočića nakon prve tri minute.

Kirgistanac opasan, ali i vrlo nervozan

Uulu je bio sve nervozniji kako se bližio kraj prve runde, pa je tako u klinču radio neke prljave poteze, na koje hrvatski predstavnik nije ostao ravnodušan.

No, koliko je Kirgistanac opasan, pokazao je u drugoj rundi. Odlučio je pokušati dovesti Veočića u otvorenu borbu te je u tome uspio. Nakon što je Veočić prvi uspio pogoditi nekoliko dobrih udaraca, pogodio je i Kirgistanac dva snažna krošea.

Prvi je vidno uzdrmao Veočića, a nakon drugog udarca Gabrijel je odlučio kleknuti. To je situacija koja bi dovela do brojanja, no očito suviše nabrijani Kirgistanac pogodio je Gabrijela krošeom u bradu dok se on nalazio na podu.

Slijedi meč za svjetsku medalju

Umjesto brojanja tako je uslijedila javna opomena za Uulua, nakon čega se meč nastavio. Na nove široke napade odgovorio je Gabrijel ulaskom u klinč, a tamo je Kirgistanac pogodio dva udarca u potiljak. Sudac je to procijenio kao namjerno kršenje pravila te je Uuluu dodijelio drugu javnu opomenu u rundi, što po pravilima znači diskvalifikaciju i meč je završio.

Gabrijel je tako nakon Moldavca Chiriacova i Jamajčanina Ennisa prošao i trećeg protivnika. Pobjeda u četvrtfinalu donosi minimalno europsku broncu, a tamo ga čeka pobjednik meča između Desmonda Amsterdama iz Gvajane i Gazimadomeda Jalidova iz Španjolske.

Posljednji hrvatski boksač koji je osvojio medalju na Svjetskom prvenstvu bio je Marijo Šivolija Jelica, koji je 2005. godine u Kini osvojio srebro.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider