FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
TEška ozljeda

Ngannou se više neće boriti do kraja godine: UFC sprema još jednu borbu za privremeni pojas u teškoj?

Očekuje ga teška operacija i dugotrajan oporavak.

UFC-ov prvak u teškoj kategoriji Francis Ngannou na meč s Cyrilom Ganeom stigao je sa steznicima oko koljena, a poslije borbe otkrio je kako je imao problema s koljenom. Mnogi su mislili kako je to samo "pila naopako“ poslije važne pobjede protekli vikend, ali čini se kako nije lagao jer ga očekuje duža pauza.

Kamerunski borac otkrio je kako je tri tjedna uoči borbe pokidao medijalni kolateralni ligament, a nastradao mu je i prednji križni. Poslije borbe je obavio liječnički u LA-u i saznao kako ga neće biti praktički do kraja godine. Također, operirat će ga tek kad se vrati iz rodnog Kameruna, a tu informaciju potvrdio je njegov agent Marquel Martin.

gol expired Predsjednik UFC-a objasnio zašto nije stavio pojas Ngannouu: Vjerujete li vi u ovu ispriku? divider

"Ponosan sam na njega, borio se s hendikepom, praktički na jednoj nozi, prevario sve prognoze i najave te podsjetio zašto je svjetski prvak. Zaslužuje otići u posjet obitelji, a kad se vrati, ide na operacijski stol i oporavak kako bi što prije bio spreman za nastavak karijere“, otkrio je njegov agent.

Dana White neće biti oduševljen ovom viješću, osobito ako se uzme u obzir prošla godina. Ngannou se lani također borio samo jedanput, u ožujku kad je uzeo pojas Stipi Miočiću. Potom se dugo natezao s UFC-om oko prve obrane, a kad je prvom čovjeku UFC-a dojadilo natezati se s njim, organizirao je borbu Lewisa i Ganea za privremeni pojas.

Prisjetite se cijele borbe Ngannoua i Ganea

Mnogi iščekuju povratak Jona Jonesa ove godine, odnosno njegov debi u teškoj kategoriji te se nagađalo kako bi on mogao biti sljedeći Ngannouov suparnik. Jones je i dalje prvi kandidat za sljedeći meč za naslov u teškoj, ali pitanje je hoće li s druge strane biti aktualni prvak ili ponovo neko privremeno rješenje…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider