FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
VERBALNI NOKAUT

Francis Ngannou brutalno spustio gazdi UFC-a i uhvatio ga u laži

Dana White pokušava umanjiti učinak potpisa Ngannua za PFL.

Francis Ngannou (Foto: Afp)

Organizacija u kojoj je naš Ante Delija aktualni prvak dobila je najzvučnije moguće pojačanje. U PFL je stigao bivši UFC prvak, zastrašujući Francis Ngannou.

Kamerunac se nije uspio dogovoriti s UFC-om oko novog ugovora, u kojem je tražio više slobode. Sve je to na kraju dobio u PFL-u, koji bi ga trebao platiti nešto manje od deset milijuna dolara.

Ne samo to, Ngannou u ovoj organizaciji ima povlastice kakve mu nije dao UFC. Može birati svoje sponzore i može odrađivati mečeve u boksu.

Dana White je na sebi svojstven način pokušao omalovažiti potpis Ngannoua za PFL te poručio kako se on prestrašio Jona Jonesa, s kojim nije htio riskirati, te da vjerojatno sam Ngannou ne vjeruje da bi pobijedio Amerikanca.

No Jon Jones je događao dolazak u tešku diviziju sve dok Ngannou nije objavio odlazak.

Ngannou uzvratio Dani Whiteu

Rekao je i da je on dao otkaz Ngannou, a to je sve spremno dočekao njegov bivši borac.

''Koji je tvoj problem sa mnom?'' započeo je svoj komentar na Twitteru Francis.

''Kao prvo, odradio sam svoj ugovor i postao slobodan sam odabrati odlazak. Nisi me ti otpustio. Kao drugo, ja nisam htio riskirati? Zato sam branio titulu ozlijeđen kako bih odradio ugovor do kraja.

Treće, borio sam se samo tri puta u tri godine jer si ti htio kontrolirati moj ugovor i natjerati me na novi. Zamrznuo si me. Što je s onom 'dugujem borcima tri borbe godišnje'? Nisi li to rekao? Uvijek sam tražio i nikad nisam odbio borbu u te tri godine.

Napokon sam plaćen i poštovan. Imam ugovor koji je pravedan za sve strane. Zašto si protiv toga da budem slobodan i sretan?'' poručio je Ngannou Whiteu.

Na kraju mu je poručio kako borba s Jonom Jonesom može bilo kad i bilo gdje, samo neka se White za dogovor javi predsjedniku PFL-a, Peteu Murrayju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider