FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"aperkat iz pakla"

Prije točno tri godine borilački svijet ostao je u šoku nakon (po mnogima) najbrutalnijeg nokauta u povijesti MMA-a

Prije točno tri godine vidjeli smo možda i najbrutalniji nokaut u povijesti slobodne borbe koji je isporučio Francis Ngannou.

Ngannou protiv Overeema (Foto: Afp)

Prošle su točno tri godine od UFC-ove borbe između Francisa Ngannoua i Alistaira Overeema, u kojoj su fanovi vidjeli jedan od najbrutalnijih završetaka svih vremena.

Kamerunac Ngannou je nakon minute i 40 sekundi uputio jedan lijevi aperkat prema Overeemu koji je pronašao samu bradu Nizozemca i u sekundi ga uspavao. Iako su svi bili svjesni njegove snage i udarca, taj nokaut šokirao je mnoge te ga dan danas smatraju najbrutanijim u povijesti slobodne borbe.

Bilo je tu puno sjajnih završetaka tijekom 27 godina UFC-ove organizacije, no nokauti u kraljevskoj kategoriji uvijek nose posebnu težinu. Tu je i činjenica da je takav nokaut doživio legendarni MMA borac Overeem, inače miljenik svih ljubitelja slobodne borbe.

Arsene Wenger Legendarni šef trenera Hajduka ekspresno odgovorio Srbima na ponudu

U nastavku teksta se još jednom prisjetite tom "aperkata iz pakla" kako smo bili prozvali taj Ngannouov udarac kojim je vjerojatno nanio fizički najbolniji poraz Overeemu.

Stipe Miočić je Overeemu nanio općenito najteži poraz u karijeri, u meču koji mu je mogao donijeti naslov UFC prvaka, kojim bi zaokružio svoju veličanstvenu karijeru. Podsjetimo, Overeem je tijekom karijere bio pobjednik PRIDE-a, DREAM-a, Strikeforcea i K-1.

Bila mu je to prva i trenutno jedina prilika koju je dočekao u UFC-u da napadne pojas prvaka.

Romain Grosjean u bolnici Nakon nesreće koja je šokirala svijet emotivni Francuz koji je prevario smrt napustio bolnicu

Nastavi čitati

Nastavi čitati