FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
MMA u Areni

FNC-ov najveći spektakl dosad: Domaći prvaci ostali prvaci, a Barbir potvrdio da je najbolji srednjaš u Hrvatskoj

Pulska Arena ugostila je sedmo izdanje FNC-a, trebao je to biti njihov najveći spektakl dosada i doista je bio...

Galerija FNC7 FNC7 FNC7 FNC7

Spektakl je izraz koji se često zloupotrebljava, osobito u sportu, ali događanje koje su Dražen Forgač i njegova ekipa iz FNC-a napravili u pulskoj Areni bio je upravo to – spektakl. Oko šest tisuća ljudi natiskalo se na tribine pulskog amfiteatra, a moderni gladijatori, odnosno borci koji su na FNC-u 7 ušli u kavez nisu ostali dužni.

Program je započeo malo prije osam sati, organizatori su ga malo pogurali kako bi izbjegli kišu koja je bila najavljena za malo prije ponoći, ali nebo se smilovalo i palo je samo nekoliko kapi. Bogovi su, izgleda, bili zadovoljni „žrtvama“ koje su im Forgač i društvo prinijeli.

Neferanović ugušio Kujundžića, Brazilac ušao na Thompsona

Borbe iz glavnog programa opravdale su mjesto na kartici jer nijedna nije išla do kraja. Naprotiv, rijetko koja je izašla iz prve runde. Teškaši Malik Merad i Shota Betlemidze otpali su uoči eventa pa su u glavni dio večeri prebačeni Vlado Neferanović i Mladen Kujundžić, a Neferanović je posao završio nakon minutu i kusur prve runde, oborio je Kujundžića uspeo mu se na leđa i završio ga RNC-om.

Slijedila su dvojica stranaca, Arlen Ribeiro i Kreker Silva, barem se mislilo da su obojica stranci, ali pri ulasku ovog prvog, umjesto taktova sambe, zasvirao je Thompson. Naime, Ribeiro je u oktogon ušao uz hit Marka Perkovića „Dolazak Hrvata“.

"Želio sam da mi sviraju brazilsku stvar, ali došlo je do neke zabune i pustili su mi hrvatsku pjesmu. No, ne smeta mi, bila je motivirajuća baš kao pjesma koju sam trebao imati pri ulasku“, objasnio nam je Brazilac poslije eventa.

Lazić osvetio Vasu i Jankovića

Poslije njih dvojice na red je došla poslastica u kojoj su se na suprotnim stranama našli ikona hrvatske MMA scene Ivica Trušček i crnogorski borac Savo Lazić. Bila je to svojevrsna Lazićeva osvetnička misija jer je Terror prije okršaja s njim pobijedio dvojicu njegovih momčadskih kolega, Vasu Bakočevića i Aleksandra Jankovića i uspio je. Vrlo impresivno, oborio ga je zadnjim desnim krošem pa završio udarcima na podu.

"Udario sam ga preko ramena jer sam znao da često klizne na tu stranu, teško prebacuje težinu iz te pozicije i nije mogao kontrirati direkt iz te pozicije“, rekao je Lazić kojemu je ovo bio svojevrsni povratnički meč jer se već prebacio u trenerske vode, a na upit znači li ovo da će se reaktivirati, odgovorio je da još nije siguran.

Barbir je novi prvak u srednjoj

Po završetku te MMA poslastice krenule su borbe za pojaseve, a otvorili su ih dvojica trenutačno najboljih „srednjaša“ Đani Barbir i Andi Vrtačić. Taj okršaj domaći MMA fanovi čekali su dvije godine, od finala Armagedona na kojem su se trebali naći, a sad smo konačno dobili odgovor tko je bolji.

"Radio sam za ovo od tog trenutka, sve što sam pojeo, sve što sam radio u zadnje dvije godine svelo se na ovaj trenutak i eto uspio sam“, slavodobitno je rekao novi FNC-ov prvak u srednjoj kateogriji.

"Andi me nije iznenadio ni s čim. Za njega govore da je nepredvidiv borac, ali sam gledajući snimke njegovih mečeva ipak pronašao šablonu“, otkrio je.
Vrtačiću je pak ovaj poraz teško pao, bio je jedan od trojice boraca iz domaćeg Trojana, njegove momčadske kolege već su FNC-ov prvaci i borio se pred svojim ljudima, ali nije uspio isporučiti. Dugo nakon svoje borbe sjedio je sam u svlačionici i buljio u prazno. Nije čak uspio doživjeti ni skandiranje koje su mu priuštili domaći navijači:

"Nažalost, nisam ih čuo, bio sam potpuno fokusiran, želio sam dati sve od sebe, a na kraju sam pao bez ispaljenog metka. Đaniju čestitam, pokazao je da je bolji“, sportski je priznao Vrtačić.

Bažant i Vitasović ostali prvaci

Vrtačić se nije mogao veseliti svojoj pobjedi, ali su ga donekle utješile momčadske kolege, Daniel Bažant i Ivan Vitasović, koji su bili i ostali FNC-ovi prvaci, prvi u perolakoj, a drugi u teškoj kategoriji.

Bažant, koji je osvojio pojas na FNC-u 5, sad ga je prvi put branio i pred svojim ljudima u Puli nije razočarao.

"Ćovjek ima 20 borbi u UFC-u, doista je zvijer, ali naletio je na veću zvijer od sebe“, rekao je u uvodu Bažant, koji je svog suparnika dvaput rušio prije nego ga je završio. Već prvo rušenje činilo se kao nešto što može kapitalizirati, ali odgodio je finiš za kasnije.

"Jesam li se bojao njegovog partera i zato odustao? Ne, bojao sam se Zelga“, nasmijao se Bagi pa nastavio: „Počeo je urlati 'briši ća', makni se, zovi ga gore, veći je strah bio od trenera, nego od njega. Na kraju sam ga pogodio laktom iz okreta. Zelg mi je i to najavio, nisam registrirao isprva jer sam mislio da će on pogoditi mene, ali kad udarac nije došao, shvatio sam da se moj suparnik gega i da se rotira i sjeo je savršeno.“

Zadnji su u kavez ušli Ivan Vitastović Mrvica i Geronimo Mondragon, koji je od hrvatskog boraca bio teži 15+ kilograma i svoju je težinu pokušao iskoristiti, ali ispuhao se do kraja prve runde. Dvadesetak sekundi uoči kraja prve dionice borbe tapkao je i predao borbu. Izvan kaveza činilo se kao odustajanje zbog umora, ali Vitasović je kasnije objasnio što se dogodilo.

"Bio je prekid zbog ozljede, uhvatio sam mu ruku dok smo se hrvali u parteru i rekao je kasnije da mu je iskočilo rame“, započeo je Vitasović.

"Nisam zadovoljan svojom izvedbom, mislio sam da će borba trajati dvije, tri runde i da ću u trećoj završiti svoju borbu. Borio sam se pred svojim ljudima, u svom gradu i to je posebna čast, ali nisam zadovoljan svojom izvedbom“, rekao je Mrvica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider