FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
FIGHT!
FFC se vraća u Atenu

''Grčka protiv ostatka svijeta'': Impresivan borilački spektakl

Godinu dana nakon izuzetno uspješnog debija u Grčkoj (FFC 22), najmoćnija europska borilačka promocija Final Fight Championship se vraća u Atenu s još jačim popisom borbi i još impresivnijim borilačkim spektaklom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

FFC 28 će se održati 11. ožujka u grčkoj prijestolnici, a sadržavat će 6 vrhunskih mečeva u kick boksing dijelu i 6 okršaja u slobodnoj borbi. Čak 3 dvoboja za ulog će imati pojas FFC prvaka što ovu priredbu čini jednom od najkvalitetnijih u povijesti FFC organizacije. Najbolji naziv za ono što će gledatelji doživjeti te večeri u Galatsi Olympic areni jest "Grčka protiv ostatka svijeta".

Prva priredba koju je FFC održao u Grčkoj u veljači 2016. je od strane domaćih medija jednoglasno ocjenjena najboljom u povijesti te zemlje. MMA debi Robina Van Roosmalena zaintrigirao je i čitavu svjetsku borilačku javnost, a nevjerojatna noć nokauta je pojačala ionako sjajan dojam priredbe na kojoj smo gledali neka od najvećih europskih borilačkih imena. Godinu dana kasnije Final Fight Championship se odlučio vratiti u Atenu, a ljestvica je podignuta još nekoliko stepenica više u svakom smislu. Gledateljima je zajamčen još kvalitetniji popis borilačkih zvijezda, još intrigantniji "match upovi" i još impresivnija produkcija koja je FFC priredbama donijela kultni status u svjetskim razmjerima.

Jedna borilačka večer, dva odvojena borilačka spektakla i našto najbolje što je Grčka imala prilike vidjeti od gladijatora modernog doba. FFC 28 "Grčka protiv ostatka svijeta" je nešto što se ne propušta!

Van Roosmalen ponovno u FFC ringu, Stošić brani pojas

U glavnoj borbi večeri MMA dijela ćemo ponovno vidjeti super-zvijedu Robina Van Roosmalena, najboljeg svjetskog kick boksača u nižim težinskim kategorijama. Nizozemac je u svom MMA debiju izgledao briljantno nokautiravši upravo u Ateni Athinodorosa Michailidisa nakon runde i pol pravog borilačkog rata za pamćenje. Ne treba posebno naglašavati da će oči svjetske javnosti ponovno biti uperene u nastup Gloryjevog šampiona, posebno nakon impresivnih nokauta koje je bilježio tijekom 2016. godine. Nizozemac će se u Ateni sučeliti s makedonskim profesionalcem Ristom Dimitrovim kojem će ovo biti 3. nastup u FFC promociji.

U "co-main" eventu FFC prvak u teškoj kategoriji i najbolji europski MMA teškaš Darko Stošić će drugi put braniti svoj FFC pojas. Protivnik u Ateni će mu biti veteran europske MMA scene Bugarin Emil Zahariev kojem će nastup na FFC-u 28 biti trideseti u profesionalnoj karijeri. Zanimljiv podatak glasi da su ova dvojica prošle godine upravo u grčkoj prijestolnici trebala ukrstiti rukavice, no dvoboj je zbog tehničkih razloga morao biti otkazan doslovno u posljednji trenutak. Godinu dana kasnije je stigao trenutak da se stvari napokon raščiste do kraja. Tko će nakon spektakla u Ateni biti FFC prvak u kraljevskoj kategoriji? Najbolji srpski ili najbolji bugarski borac. Odgovor ćemo dobiti 11. ožujka u atenskoj Galatsi Olympic areni.

Grčka publika će uživati i u nastupu jednog od najboljih mladih europskih MMA boraca i FFC prvaka u perolakoj diviziji do 66 kg, Filipa "Nitro" Pejića. Ovaj donedavni UFC borac će se u Ateni popesti jednu težinsku kategoriju više te će ukrstiti rukavice s najvećom grčkom borilačkom nadom Alexom "The Furious Kid" Savvidisom. Sudar je to neospornih talenata koji će naredno desetljeće vladati europskom borilačkom scenom u svojim kategorijama. I dok je Pejić već iskusio svjetla najvećih borilačkih pozornica svijeta, Savvidis se nada da će mu nastup na FFC-u 28 biti prekretnica u karijeri. Meč (i pobjeda) nakon kojeg više ništa neće biti isto.

Na FFC-u 28 će nastupiti i ponajbolji grčki MMA borac i veliki mezimac atenske publike Andreas Michailidis. Ovaj član vrlo uglednog Bellatorovog rostera će se u dvoboju srednje kategoriji sučeliti s Amerikancem Joeyjem Angelom. Obojica boraca vole posao u borilištu završavati prekidima pa nemojte očekivati da će ovaj dvoboj otići do konačnog sudačkog gonga. Michailidis se nakon par godina napokon vraća pred svoju publiku koja je nestrpljivo čekala njegov atenski nastup. Angelo, s druge strane, ima pet pobjeda u nizu i tu ne misli stati.

Tvrdokorni grčki borilački fanovi će posebno uživati u "svegrčkom dvoboju" između Alexandrosa Papadimitrioua i Giannisa Michalopoulosa u lakoj kategoriji do 70 kilograma. Papadimitriou je impresionirao čelnike FFC-a nastupom na prvoj priredbi u Ateni kada je prekidom već u prvoj rundi svladao debelo favoriziranog Bugara Vladislava Genova. Hrabar i beskompromisan nastup na FFC-u 22 je Papadimitrou etablirao kao veliku grčku MMA nadu i borca koji mora imati svoje mjesto na najvećim borilačkim priredbama u Ateni. Na FFC-u 28 će mu tu titulu pokušati uzeti sunarodnjak i ljuti rival Giannis Michalopulos.

Revanš Petjea i Kakoubavasa, dva dvoboja za titulu FFC prvaka

Popis borbi u kick boksing konkurenciji predvodi prava borilačka poslastica: okršaj prvaka u lakoj kategoriji Slovenca Samo Petjea i najboljeg grčkog kick boksača i daleko najvećeg nokautera Meletisa Kakoubavasa. Radi se o revanš dvoboju s FFC-a 22 u kojem je Grk šokirao svijet nokautiravši Slovenca na najbrutalniji mogući način te mu je pritom oteo pojas FFC prvaka. Snimka "nokauta godine" se još mjesecima vrtila po društvenim mrežama i špicama borilačkih magazina, no slavlje za Kakoubavasa nije potrajalo. Teška ozljeda ruke i operacija koja je slijedila su prisilili ovog grčkog ratnika na godinu dana pauze što je rezultiralo napuštanjem titule i dugotrajnim oporavkom. U međuvremenu je Samo Petje s nekoliko velikih pobjeda ponovno stigao do samog FFC trona pa će revanš u Ateni biti svojevrsni "dejavu". Hoće li Slovenac stići do toliko željene osvete ili će Kakoubavas drugi put pred svojom publikom svladati FFC šampiona? Odgovor će dati spektakularni FFC 28 u Galatsi Olympic areni.

"Co-main" event donosi dvoboj za titulu prvaka u velter kategoriji. Šampion FFC-a i još jedan član uglednog Gloryja Eyevan Danenberg će titulu, koju je osvojio u rujnu 2016., prvi puta braniti protiv velike hrvatske udaračke nade Ivana Bilića. Nizozemac Danenberg je i dalje neporažen u FFC ringu uz slavlja protiv nekih od najboljih europskih nokautera poput "Albanskog ratnika" Shkodrana Veselog , a Bilić je izazivačku poziciju izborio impresivim nastupima i nokautima u 2016. godini.

Drugi dvoboj za pojas prvaka u kick boksing konkurenciji čini obračun ponajboljeg bosanskohercegovačkog udarača Denisa "Lumberjack" Marjanovića i još jednog mladog hrvatskog izazivača Andija Vrtačića. Marjanović je svoj pojas prvaka u srednjoj kategoriji do 85 kilograma osvojio na posljednjoj FFC priredi u 2016., a iste večeri je Vrtačić impresivnim slavljem "kupio" čelnike FFC-a izborivši izazivačku poziciju.

U jedinom dvoboju teške kategorije na popisu borbi sjajni grčki teškaš Stavros Grigorakakis će rukavice ukrstiti s FFC veteranom Tomislavom Čikotićem. Oba udarača su poznata po svojim nokautima pa se publika nada da neće ostati zakinuta za spektakularnu predstavu niti na FFC-u 28. Kick boksing program otvara grčko-albanski obračun Mariosa Blanosa i Giannisa Fezoulaija u kategoriji do 85 kilograma.

FFC 28: Athens "Greece vs. Rest of the World"

MMA:

Robin Van Roosmalen (NED) vs. Risto Dimitrov (MAC) -69kg
Darko Stošić (SER) vs. Emil Zahariev (BUL), HW - meč za titulu
Filip Pejić (CRO) vs. Alexis Savvidis (GRE), -68kg
Stamatis Morouli (GRE) vs. Edgar Santos (BRA), -82kg
Andreas Michailidis (GRE) vs. Joey Angelo (USA), -84kg
Alexandros Papadimitriou (GRE) vs. Giannis Michalopoulos (GRE), -70kg

KB:

Samo Petje (SLO) vs. Meletis Kakoubavas (GRE), -72kg
Eyevan Danenberg (NED) vs. Ivan Bilić (CRO), -77kg - meč za titulu
Denis Marjanović (CRO) vs. Andi Vrtačić (CRO), -85kg - meč za titulu
Stavros Grigorakakis (GRE) vs. Tomislav Čikotić (CRO), HW
Marios Blanas (GRE) vs. Giannis Fezoulai (ALB), -85kg
Nikos Hysen (GRE) vs. Zahid Zairov (RUS), -67kg
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider