FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
sretno Filipe!

Konačno kreće: Hrgović ulazi u ring prvi put kao profesionalac

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović u subotu, 30. rujna u Latviji će debitirati u profesionalnom ringu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svoju prvu profesionalnu borbu u karijeri boksač Filip Hrgović, proslavljeni hrvatski olimpijac, imat će u sklopu World Boxing Super Series četvrtfinalnog turnira u Rigi, Latviji. Meč je najavljen za subotu 30. rujna 2017.

Hrgovićeva borba sa Brazilcem Raphaelom Zumbanom Lovem bit će jedan od uvodnih dvoboja ove sportske priredbe koju će predvoditi Mairis Briedis i Mike Perez. Svi boksači borit će se u 6 rundi po 3 minute trajanja svake u Areni Riga.

"Žao mi je što se moja prva borba nije dogodila i puno prije. Bilo je dosta problema u realizaciji o kojima ne bih govorio, ali sada napokon mogu krenuti. Sretan sam što ću opet biti u ringu nakon više od godinu dana. Bit će ovo dugačko i teško putovanje, ali znam da sam kvalitetan i znam da sam rođen za ovo'', izjavio je Filip Hrgović ususret svojoj prvoj borbi.

World Boxing Super Series (WBSS) je prvi godišnji boksački turnir koji okuplja "najbolje od najboljih" boraca, koji će se diljem svijeta natjecati za trofej Muhameda Alija. Zvono otvaranja zazvonit će za prvu borbu prilikom svečanog otvaranja sezone u rujnu 2017. godine.

Ukupno 16 elitnih boksača u dvjema težinskim kategorijama (Cruiserweight & Super Middleweight) borit će se u četrnaest borbi u eliminacijskom turniru, a pobjednik svake divizije bit će okrunjen u svibnju 2018. godine.

Filipova borba je jedna od tri glavne borbe u noći te će biti emitirana u svijetu, od strane svih TV kuća koje imaju pravo na World Boxing Super Series (WBSS).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider