FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Roosmalen, Pejić, Petje...

FFC sprema veliki spektakl u Austriji: Jubilarno izdanje prava poslastica

Final Fight Championship izbacio službenu videonajavu za FFC 30, evo što nas očekuje na spektakularnoj priredbi u Linzu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dvije iznimno uspješne priredbe u 2015. i 2016. godini, vodeća europska borilačka promocija Final Fight Championship vraća se u austrijski Linz! Jubilarna trideseta priredba održat će se 21. listopada u TipsAreni.

Kickboxing zvijezda Robin van Roosmalen u trećem MMA nastupu

Za ovu borilačku priredbu FFC se pobrinuo da u Linz dovede svoju trenutačno najveću zvijezdu i jednu od najvećih zvijezda stand up borbe općenito na planeti – Gloryjevog prvaka Robina van Roosmalena. Nizozemac će na FFC-u 30 predvoditi MMA dio večeri. Bit će mu to treći profesionalni MMA meč, a za sada je u prva dva nastupa slavio s dva impresivna nokauta.

Filip Pejić u obrani naslova prvaka perolake kategorije

Publici u regiji će jedan od najzanimljivijih mečeva biti onaj u co-main eventu MMA dijela večeri. Ponovno ćemo vidjeti Filipa ''Nitra'' Pejića u FFC ringu i to na mjestu na kojem je osvojio FFC pojas. U rujnu 2016. godine u TipsAreni svladao je Ahmeda Vilu i stao na FFC tron perolake kategorije, a sada je pred njim druga obrana naslova prvaka. Ovaj put na suprotnoj strani stajat će Arbi Mezhidov, Rus koji živi i trenira u Austriji.

Debi Stipe Brčića, Luke Ćurkovića i Duška Todorovića

U FFC ringu vidjet ćemo troje MMA boraca iz Hrvatske i Srbije koji će odraditi svoj debi nastup.
Stipe Brčić u FFC dolazi sa profesionalnim scoreom od četiri pobjede, a pripreme odrađuje u UFC Performance Instituteu u Las Vegasu. Snage je trebao odmjeriti s Lemmyjem Krušičem, no zbog Krušičeve ozljede čeka se ime novog protivnika.

Još jedan zanimljiv okršaj čeka nas u velter kategoriji. Luka Ćurković postao je dio FFC rostera i svoj će debi odraditi protiv opasnog Austrijanca Dominica Shobera. Ćurkoviću je tek 21 godina, a iza sebe već ima pet profesionalnih borbi. U ovaj meč ulazi s četiri pobjede u nizu i ne sumnjamo kako će ovaj meč biti prepun vrhunske MMA akcije!

23-godišnji Duško Todorović dolazi iz Srbije i za sada ne zna za poraz. U četiri pobjede koje je ostvario, dvije su bile nokautom a druge dvije submissionom. Ovaj mladi borac u srednjoj kategoriji odlično je pojačanje FFC-a i pred njim je konačno debi u FFC ringu koji je bio planiran za priredbu u Grčkoj no u tom nastupu ga je nažalost spriječila ozljeda.

Shkodran Veseli predvodi uzbudljiv kickboxing program

Kickboxing dio večeri predvodit će jedan od najboljih europskih kick boksača, ''Albanski ratnik'' sa švicarskom putovnicom i austrijskim srcem Shkodran Veseli. Nakon godinu dana izbivanja iz FFC ringa, Veseli je odlučan vratiti se kući i pokazati da je i dalje bitan faktor u kategoriji do 77 kilograma.
Na suprotnoj strani mu je trebao biti Ivan Bilić, mlada hrvatska kickboxing nada, no zbog ozlijede je nažalost spriječen nastupiti.

Slovenac Samo Petje nastupit će u co-main eventu kickboxing dijela priredbe. Petje je podigao ljestvicu na dosad neviđenu razinu postavši prvi dvostruki prvak u povijesti FFC-a. Nakon što je pred domaćom publikom u Ljubljani porazio prvaka Eyevana Danenberga i preoteo mu velter pojas, sada se vraća kako bi se obračunao s Rumunjem Eduardom Chelarijem. Chelariu nastupa za rumunjski SuperKombat i dolazi s 11 profesionalnih borbi od kojih je njih 8 završio pobjedom.

U doista uzbudljivom kickboksing dijelu večeri imat ćemo prilike vidjeti i najboljeg grčkog kick boksača Meletisa Kakoubavasa koji će snage odmjeriti s Giorgijem Bazanovom te FFC debi Budimira Bajbića, svjetskog prvaka u kickboxingu, koji će ući u ring s miljenikom austrijske publike, Reneom Wimmerom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider