FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
spektakl u austriji

FFC 30: Robin Van Roosmalen predvodi borilački spektakl u Linzu

Nakon dvije iznimno uspješne priredbe u 2015. i 2016. godini, jedna od najjačih europskih borilačkih promocija Final Fight Championship (FFC) se i treću godinu zaredom vraća u austrijski Linz.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

21. listopada u Tips Areni će se održati jubilarni 30. FFC event s najboljim popisom borbi i najvećim borilačkim imenima do sada u ovom austrijskom gradu. Publika će ponovno imati prilike vidjeti dva odvojena programa u istoj večeri; 6 mečeva prema pravilima slobodne borbe i 6 dvoboja prema kick boxing pravilima. Organizatori najavljuju i najveći broj domaćih austrijskih boraca koji će dobiti priliku na velikoj borilačkoj pozornici.

Robin Van Roosmalen - najbolji kick boksač nižih kategorija na svijetu

I dok je prvi event u jesen 2015. predvodio UFC veteran i najbolji talijanski MMA borac u povijesti, Alessio "Legionarius" Sakara, 2016. je u Linzu nastupio jedan od najpoznatijih europskih teškaša općenito - Dion "The Soldier" Starring. Sada je ljestvica dodatno podignuta pa se FFC pobrinuo da u Linz dovede svoju trenutačno najveću zvijezdu i jednu od najvećih zvijezda "stand up" borbe općenito na planeti - Gloryjevog prvaka Robina Van Roosmalena. Nizozemac će na FFC-u 30 odraditi svoj 3. profesionalni MMA meč, a za sada je u prva dva nastupa slavio s dva impresivna nokauta. Van Roosmalen uspješno paralelno nastupa i u elitnom Gloryju gdje je nedavno ponovno uzeo pojas prvaka u perolakoj kategoriji potvrdivši pritom status najboljeg udarača nižih kategorija općenito u svijetu. Za sada se ne zna tko će stati na suprotnu stranu ringa u Linzu, a organizatori ne isključuju da se može raditi o autrijskom protivniku.

Rene Wimmer - miljenik publike u Linzu

Na FFC-u 30 će publika ponovno imati prilike vidjeti i svog mezimca - Renea Wimmera. Upravo u Tips Areni i u FFC ringu, Wimmer je 2016. ubilježio daleko najveću pobjedu u profesionalnoj karijeri. U meču za pamćenje je uspio stići do velikog preokreta i nokautirati favoriziranog Francuza Cheika Sidibea. To spektakularno slavlje je austrijskom nokauteru i osiguralo status izazivača u srednjoj kategoriji te je Wimmer u prosincu 2016. na velikoj FFC priredbi "Night of Champion" pokušao stići do FFC titule u dvoboju s ponajboljim bosanskohercegovačkim kick boksačem Denisom Marjanovićem. Wimeru će ovo biti četvrti nastup u FFC ringu, a u narednim tjednima bi javnost trebala saznati tko će biti njegov protivnik 21. listopada u Tips Areni.

Povratak "Albanskog ratnika"

U Linz se na FFC-u 30 vraća i jedan od najboljih europskih kick boksača - "Albanski ratnik" sa švicarskom putovnicom i austrijskim srcem, Shkodran Veseli. Nakon četiri impresivna slavlja u FFC ringu, Veseli je upravo u rujnu 2016., u Tips Areni, dobio šansu napasti pojas prvak velter kategorije u sudaru s najboljim mladim nizozemskim borcem i članom uglednog Gloryja Eyevanom Danenbergom. Veseli je tada ostao "kratak" te su u vrlo gustom meču suci presudili na stranu njegovog protivnika. Nakon godinu dana izbivanja iz FFC ringa, "Albanski ratnik" je odlučan vratiti se kući i pokazati da je i dalje bitan faktor u kategoriji do 77 kilograma. Veselom će se u Tips areni suprotstaviti jedan od top boraca u ovoj diviziji, a njegovo ime će biti otkriveno u narednim tjednima.

Osim 12 profesionalnih mečeva, što po pravilima slobodne borbe, što po pravilima kick boxinga, FFC 30 će sadržavati i svoj uvodni dio gdje će nastupiti mnogi lokalni mladi austrijski borci. Bit će im to velika prilika za dokazivanje u FFC ringu, pred svojom publikom i pod reflektorima najbolje borilačke produkcije u Europi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider