FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
uživo na gol.hr-u

Hrvat brani pojas protiv Brazilca: ''Očekujem pobjedu, idem 200 posto''

Samo nas nekoliko tjedana dijeli od spektakularnog FFC-a 30 koji će se održati u Linzu 21. listopada.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U co-main eventu MMA dijela večeri vidjet ćemo Filipa "Nitra" Pejića u svojoj drugoj obrani pojasa prvaka u perolakoj kategoriji.

“Nitro” se prvotno trebao sučeliti s Rusom Arbijem Mezhidovim. No, Mezhidov je pretrpio ozljedu na treningu te je morao otkazati nastup na FFC-u 30. Iz vrha promocije vrlo su brzo reagirali te su Pejiću našli zamjenu u vidu iskusnog Brazilca i FFC debitanta Fabiana “Jacarezinha” Silve.

Srčan, direktan, uvijek atraktivan u nastupima, Pejić je još na samim počecima svoje karijere skrenuo pažnju javnosti na sebe. Impresivno zvuči podatak da je od 2012. godine, odnosno u posljednjih 13 profesionalnih nastupa, poražen tek jednom.

"Jedan jedini poraz bio je onaj u UFC-u, baš tamo gdje nisam smio izgubiti. No, sve je to škola, ako prihvatiš to kao lekciju. Možda glupo zvuči sada ovo, ali mislim da je bolje bilo izgubiti tada, nego kasnije u karijeri. Tih me pet godina ispunjava, to je moj život i posao koji volim. Naravno, bilo je i teških trenutaka, ali život je takav. Uvijek su tu usponi i padovi. Kada padneš, ustaneš i ideš dalje još jači. Koliko god sam zadovoljan ostvarenim, toliko znam da moram još uvijek mnogo raditi. Ako si postaviš visoke kriterije za uspjeh, onda ih moraš i ostvariti. Moraš se truditi i žrtvovati.”

Nakon tog poraza Pejić je promijenio klub i počeo trenirati u American Top Teamu u Zagrebu.

“Od početka sam trenirao kod Bernarda Bana. Tako je bilo godinama. On je odličan trener do jedne granice. Naučio me mnogo stvari i iako će se on vjerojatno sada naljutiti, ali moram ovo reći… Ako sam osjetio da negdje više nemam što naučiti, imam pravo otići jer se radi o meni. Radi se doslovno o mom životu. Ovdje ne plešemo balet. Nekada poludim kada čujem priče o krađi boraca jer mene nitko nije ukrao. Mene nitko ne može okrenuti ako smatram da mi je negdje dobro. U ATT-u imam sve moguće uvjete na raspolaganju. Imamo mnogo kvalitetnih sparing-partnera, imam trenere za svaki segment borbe. Atmosfera je točno onakva kakva se i pretpostavlja – ATTfamily. Sretan sam i zadovoljan u American Top Teamu.”

Nakon polugodišnjeg izbivanja iz borilišta slijedi "Nitrov" nastup na FFC-u u Linzu i obrana FFC pojasa u perolakoj kategoriji.

“Smatram da moram napredovati u apsolutno svim segmentima borbe pa smo radi toga i trenirali na svemu. Očekujem pobjedu jer ću i u ovom meču dati 200 posto od sebe. Iskreno govoreći, nedostajale su mi pripreme i nedostajalo mi je ovo uzbuđenje oko borbe. Jednostavno, ovo je moj život.“

 

FFC 30 održat će se 21. listopada u TipsAreni Linz. Izravni prijenos priredbe moći ćete pratiti uživo na GOL.hr-u!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider