FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
svi ga podsjećaju na tu večer

Fedor se obračunao s bratom: Obojica ne mogu prežaliti onaj Cro Copov nokaut

Legendarni Fedor Emelianenko odgovorio je svom mlađem bratu putem medija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U obitelji Emelianenko došlo je do razdora između braće. Mlađi i problematični Alex nakon izlaska iz zatvora i dalje je nestašan. Više nije u M-1 promociji poznatog Fedorova menadžera Vadima Finkelsteina, nego je prešao kod Ramzana Kadyrova, čečenskog čelnika opsjednutog MMA-om.

Mlađi Emelianenko putem medija napada Finkelsteina, a stariji je brat odlučio u podužem pismu pokazati mu gdje mu je mjesto.

''Kritiziranje Vadima nema apsolutno nikakva temelja. Vadim je učinio za tebe više nego bilo tko drugi. Nakon što si dobio zabranu atletske komisije da se boriš u Americi, Vadim te je podržao i organizirao ti borbe protiv Rimkyavichusa, Gluhova i Monsona. Bilo je to vrijeme kada niti jedna promocija nije htjela imati posla s tobom'', napisao je, između ostalog, Fedor.

Reagirao je i na dio kritika Alexa koji tvrdi da je bio natjeran u borbu s Cro Copom 2004. godine. Bio je to uistinu brutalan poraz nakon jednog od najspektakularnijih nokauta u režiji Mirka Filipovića.

''Nitko te nije tjerao boriti se protiv Cro Copa. Ja sam se u to vrijeme borio na Grand Prixu, no stalno se spominjala moja obrana pojasa protiv njega. No, onda je on izgubio od Randlemanna, a ti si vidio priliku, unatoč tome što smo te Vadim, ja i treneri odgovarali od toga, znajući tvoju predanost treningu i neiskustvo. Nisi se dovoljno dobro pripremio. Umjesto da si gubio kilograme i radio na brzini ruku, ti si se još dodatno udebljao. Tijekom treninga sam te gledao i vidio utjecaje konstantnog konzumiranja alkohola. Tražili smo te da paziš na kilograme, a ti si nabacio pivski stomak. Rezultat se na kraju vidio. Za to ti na kraju ne mogu nikako reći hvala. Pao si od Mirka na pamtljiv način i sve do danas u intervjuima me podsjećaju na to kako je Cro Cop nokautirao mog brata'', prenosi Fightsite dio Fedorova pisma bratu.

Sjećamo se Fedorova pogleda sa snimki iz svlačionice te večeri. Zbog toga su neki sraz Cro Copa i Rusa dvije godine kasnije nazivali ''osvetom''. Posljednji put trebali su se boriti na oproštaju od Mirkove karijere, ali do toga ipak neće doći nakon najnovijeg poraza Fedora u SAD-u, ovog u Bellatoru.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider