FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
razlozi su očiti

''Posljednjem ruskom caru'', inače rođenom u Ukrajini, propao neviđeni oproštaj u Moskvi

Fedor Emelianenko neće se ovog ljeta boriti na Crvenom trgu u Moskvi.

Ovog ljeta Bellator je spremao dosad neviđeni MMA spektakl. Jedan od najvećih boraca svih vremena, za mnoge i najveći, Fedor Emelianenko trebao se oprostiti od bogate karijere pred desecima tisuća navijača na Crvenom trgu u Moskvi.

Danas 45-godišnji Fedor trebao je dobiti veličanstveni oproštaj, ali on se neće dogoditi, barem ne u Moskvi na planirani način, objavio je prvi čovjek organizacije Bellator, Scott Coker.

Razlog je, naravno, rat u Ukrajini koji je prije nekoliko tjedana započela Ruska Federacija na čelu s Fedorovim obožavateljom, Vladimirom Putinom.

Fedor se trebao oprostiti neviđenim spektaklom

''Posljednji ruski car'', kako su tijekom karijere tepali Fedoru, posljednji se put borio prošlog listopada protiv Tima Johnsona, kojeg je u Moskvi završio nokautom za manje od dvije minute. To je bila prva od dvije oproštajne borbe Rusa, a druga se trebala dogoditi na Crvenom trgu.

''Definitivno je to otpalo'', rekao je Coker na kraju večeri Bellator 276.

''Nećemo tamo napraviti oproštajnu borbu Fedora zbog očiglednih razloga. Tražit ćemo neku drugu lokaciju. Planirali smo veliki spektakl u Moskvi. Dobili smo dozvolu za nastup na Crvenom trgu i to je trebao biti veliki oproštaj za najboljeg svih vremena'', otkrio je prvi čovjek organizacije.

''Sada moramo naći nešto drugo, novu takvu lokaciju jer on to zaslužuje. No još ne znamo gdje.''

Legendarni Rus rođen u Ukrajini

Zanimljivo je u cijeloj priči što je Fedor rođen u Ukrajini, i to u regiji Lugansk, gdje su se posljednjih osam godina vodile žestoke borbe Ukrajinaca i ruskih separatista koje je podržavala susjedna Rusija.

S dvije godine se Fedorova obitelj preselila preko granice u Rusiju, a prije osam godina je legendarni borac kritizirao ukrajinske vlasti zbog rata, a okrivio ih je što su njegovi rođaci iz njegova rodnog grada Rubizne morali pobjeći iz svojih domova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider