Došlo je do velikog nesporazuma nakon što su Fedor i Rampage Jackson odradili glavnu borbu MMA priredbe koju su zajednički organizirali Rizin i Bellator u Japanu. Fedor Emelianenko ne ide u mirovinu!

Njegov prevoditelj se nakon što je shvatio da je na društvenim mrežama nastala konfuzija i da su brojni portali prenijeli njegovu pobjedu kao oproštajnu ispričao javnosti i objasnio kakva je situacija.

"Preuzimam odgovornost. Situacija je zapravo ovakva, ovo je sada njegova oproštajna turneja. Želio je borbu u Japanu, SAD-u i Rusiji. Ovo je znači, za Japan, bila njegova posljednja borba. On ne ide u mirovinu, preuzimam odgovornost i žao mi je", rekao je prevoditelj, koji je nakon toga potvrdio da će iduća borba biti u SAD-u, a potom oproštajna u Rusiji.

"Vidjet ćemo kakav je s ozljedom, sada je to njegov plan. Dvije borbe. Ali vidjet ćemo kako će se osjećati i oporaviti."

Predsjednik Bellatora Scott Coker otkrio da je s Fedorom prije nekoliko dana potpisao novi ugovor na tri borbe, a ovo je bila prva od njih. Mnoge je ova vijest oduševila, jer će još barem dva puta vidjeti Posljednjeg cara u akciji prije nego zaista odluči reći zbogom MMA-u.

Podsjetimo, Fedor je u Saitama Areni na polovici prve runde gromovitim direktom nokautirao Rampage Jacksona i upisao svoju 39. pobjedu karijere.