FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
e to je sad to

Ovo je pravi povratak Fedora: Ruski car u novom pohodu na SAD!

Fedor Emelianenko vraća se MMA borbama i to u SAD-u…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Glavna vijest u MMA svijetu ovog vikenda je velika objava organizacije Bellator. Nakon što ih još jednom posjetio legendarni Fedor Emelianenko na Bellator 165 priredbi je objavljeno kako Rus kreće s borbama u toj organizaciji, drugoj najjačoj u SAD-u i na svijetu.

U San Joseu se Fedor susreo i sa svojim sljedećim protivnikom s kojim u kavez ulazi 18. veljače. To je Matt Mitrione, poznati bivši UFC-ov borac koji je najpoznatiju MMA organizaciju napustio početkom godine nakon poraza od Travisa Brownea. Nakon prelaska u Bellator Mitrione je odradio dvije borbe i u objema slavio nokautom.

Američki borac sigurno je najveći ispit za Fedora otkad se vratio borbama prije manje od godinu dana baš na Rizinu za Staru godine gdje je nove izazove našao naš Mirko Filipović. Tada su Japanci Rusu dali slabašnog protivnika Singha Jaideepa, no već sljedeća borba u Rusiji protiv Fabija Maldonada bila je pokazatelj kako povratak neće biti nimalo lagan.

Mitrione veliki test

Zato je Mitrione pravi protivnik koji će dati odgovor može li se ''ruski car'' vratio među najbolje ili ne. I to u SAD-u gdje je doživio debakl u Strikeforceu 2010. i 2011. kada je kao apsolutni vladar sporta doživio tri velika poraza od Fabricia Werduma, Bigfoota Silve i Dana Hendersona. Upravo su ti porazi bili ti zbog kojih se na kraju i povukao godinu dana kasnije.

Predsjednik Bellatora Scott Coker prije šest je godina doveo Fedora u Ameriku kada je bio šef Strikeforcea kojeg je kasnije kupio UFC da ubije konkurenciju. Sada mu daje novu šansu u Bellatoru koja pametno okuplja sve više poznatih imena. Pričalo se da su prije par godina htjeli i Cro Copa, ali UFC je novim ugovorom Mirku spriječio taj posao.

No dolazak Fedora nešto je što će skrenuti pozornost svijeta na Bellator. Hoće li doživjeti novi američki brodolom ili će pobjedom protiv relativno dobrog bivšeg UFC teškaša Mitrionea početi popravljati sliku o sebi narušenu baš u Americi, vidjet ćemo 18. veljače.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider