FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"Skoro me izbacio iz ringa"

Boksačka ikona otkrila nepoznate detalje: Kako se prije 37 godina prvi put suočio s Mikeom Tysonom

Legendarni Amerikanac prepričao je sparing iz 1984. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Puno prije nego li su ukrstili rukavice sredinom 90-ih, Mike Tyson i Evander Holyfield u ringu su jedan nasuprot drugoga stali davne 1984. godine.

Prepričao je to Holyfield u intervjuu za LA Times, kazavši kako su on i Tyson odradili sparing u Američkom centru za olimpijski trening u Colorado Springsu.

"U to doba dok smo bili amateri, ja sam se borio u poluteškoj kategoriji, a Mike je bio teškaš. Bili smo prijatelji, a kako je on cijelo vrijeme nokautirao svoje sparing partnere, vrlo brzo mu se dogodilo da nije imao s kim sparirati uoči svojih mečeva", prepričao je Holyfield i nastavio:

"Rekao sam mu 'želiš li sparirati', a on mi je odgovorio 'hej čovječe, ti si moj prijatelj, ne želim te povrijediti. Bio sam nekako uvrijeđen jer u tom trenutku je on imao 17 godina, a ja 21."

Treneri htjeli da Tyson boksa samo ljevicom

Ušli su u ring, a onda su Tysonu treneri rekli:

"Koristi samo lijevu ruku."

Nisu htjeli da svojom ubojitom desnicom pošalje na pod i Holyfielda, baš kao što je to učinio s brojnim prijašnjim sparing partnerima.

"Nema šanse, rekao sam mu da boksa s obje ruke", rekao je Holyfield.

U zaključku je legendarni američki boksač kazao:

"Jednom me je Tyson udario desnom toliko jako da me skoro izbacio iz ringa, ali svaki put kad bi prestao udarati, ja bih navalio na njega sa svojim kombinacijama. Znam da sam da izudarao više od kojeg drugog sparing partneta."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider