FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Samo naprijed!

EKSKLUZIVNO Filip Hrgović u Dnevniku Nove TV: "Mogu pobijediti Furyja, ali mi nitko ne vjeruje"

Najbolji hrvatski boksač bio je gost Dnevnika Nove TV.

Više od pola godine prošlo je od posljednje borbe Filipa Hrgovića. Najbolji hrvatski boksač u Dnevniku Nove TV otkrio je svoja razmišljanja, nadanja i očekivanja od bliže, ali i dalje budućnosti. S njim je razgovarao reporter Stipe Sladoljev.

"Posljednja borba koja je trebala biti u travnju je odgođena kako meni tako i svima. Posvetio sam se, trenirao sam intenzitetom kao da imam meč, samo je vrsta treninga bila drugačija. Posvetio sam se nekim stvarima koje inače nemam snage raditi, poput nabijanja snage i kondicije. U jako dobroj sam formi i čekam da se situacija poboljša."

"Želim na Olimpijske igre"

S obzirom na odgodu Olimpijskih igara, postoji li opasnost da ne idete na Igre?

"Što se mene tiče, to se neće dogoditi. Ja imam želju nastupiti na Olimpijskim igrama i tu se ništa neće promijeniti. Vidjet ćemo kako će se situacija razviti, daj Bože da se sve smiri i da se Igre održe, ali i to je upitno."

Imate 28 godina, niste više skroz mladi, ali ni prestari, pred vama je još puno toga.

"Ha, da, nisam mlad, ali moje najbolje godine slijede. Poznato je da teškaši sazrijevaju u 30-im godinama. Moj osjećaj je dobar i siguran sam da ćete najboljeg Filipa Hrgovića vidjeti u idućim godinama."

Vladimir Kličko je rekao da ste već sad sposobni pobijediti Tysona Furyja.

"Ja vam to govorim godinama, ali mi nitko ne vjeruje. Kad jedan takav boksač to kaže, koji je s njim boksao, a a sa mnom sparirao, onda mi je to drago čuti. Boks je jednostavno nepredvidiv, nema mjesta za opuštanja, Deontayea Wildera ne treba otpisati, Fury jest bio dominantan, ali Wilder će posložiti kockice u svojoj glavi i mislim da će to biti puno bolji meč nego ovaj prošli. Čekaju nas zanimljivi mjeseci i godine u teškoj kategoriji."

Kad očekujete da biste s njima mogli sukreirati povijest teške kategorije?

"Ja očekujem što prije, spreman sam već idući tjedan dogovoriti meč. Čekam priliku i vjerujem da kroz godinu-dvije ću dobiti svoju šansu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider