FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
DESET NOVIH PRVAKA

Državno prvenstvo u boksu: Milun i Veočić sigurno obranili titule, novi Leonardov pulen iznenadio olimpijca

U čak deset seniorskih kategorija održano je ovogodišnje državno prvenstvo u boksu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čak deset kategorija donijelo je ovogodišnje Državno prvenstvo u boksu za seniore, održano prošlog tjedna na Velesajmu, u prostoru Zagrebačkog boksačkog centra. Isto je donijelo neke očekivane rezultate, ali i neka iznenađenja. Naravno, niti drame nije nedostajalo.

Svoje titule su prema očekivanjima obranili Marko Milun u kategoriji preko 92 kilograma te Gabrijel Veočić do 75 kilograma, koji su to odradili podosta suvereno. Iza Milunovog trijumfa ostat će ipak malo gorčine zbog predaje kuta njegovog protivnika Marijana Brnića. Ekipa iz splitskog Groma ubacila je ručnik nezadovoljna kriterijem suca u ringu te je meč prekinut prije nego je zapravo trebao biti gotov.

Kategorija do 57 kilograma kao prvaka je dobila Nikolu Horvata i BK Leonardo, dok je do 60 kilograma slavio Filip Kolak iz BK Nokaut, koji je iskoristio priliku što na Prvenstvu nije bilo Diega Mamića te je podosta suvereno došao do svog naslova. Kategorija do 63 kilograma donijela je jednako finale kao prošle godine, ali i jednakog pobjednika, a to je Matteo Komadina iz BK Rijeka.

Kategorija do 67 kilograma ima novog, ali ujedno starog prvaka u vjerojatno najatraktivnijem hrvatskom boksaču, povratniku Marku Zeljku iz BK Salona. On je osim titule prvaka dobio i nagradu za najboljeg tehničara.

Spuštanje u kategoriju do 71 kilograma isplaćuje se Noi Ježeku. Nakon bronce na Europskom prvenstvu za boksače do 22 donijela, on je sad napokon postao i seniorski prvak države. U najuzbudljivijem meču finalnog dana bio je bolji od supertalentiranog Petra Krešimira Kneževića.

Najveće iznenađenje dogodilo se u kategoriji do 80 kilograma, gdje je bez titule prvaka ostao prošlogodišnji hrvatski olimpijac, Luka Plantić. Njega je taktički sjajnim boksom savladao novi Leonardov pulen, Antonio Grabić. Plantići ipak donose jednu titulu u obitelji, budući da je zlato do 86 kilograma uzeo stariji brat Damir.

Veliko uzbuđenje donijela je i kategorija do 92 kilograma, gdje se titulom okitio povratnik Marko Pratljačić iz Osijeka.

Nakon što prošle godine niti jedan klub nije dao više od jednog prvaka, ove godine trijumfirao je Leonardo, koji je dao tri prvaka. Dva zlata i dva srebra odlaze u Solin, dok Rijeka, predvođena izbornikom Kristijanom Hodakom, ima jednog prvaka te jedno srebro i dvije bronce.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider