FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
OVDJE OČEKUJEMO I HRGOVIĆA

Napokon dogovoren meč koji svi očekuju: Joshua osvetu protiv Usyka traži tik uz Crveno more

Oleksandar Usyk i Anthony Joshua boksat će 20. kolovoza u Saudijskoj Arabiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trenutno najočekivaniji boksački meč dobio je svoj datum i lokaciju. Promotor Eddie Hearn potvrdio je kako je sve dogovoreno za okršaj Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue, okršaj u kojem će Ukrajinac braniti WBA, WBO i IBF titule svjetskog prvaka teške kategorije, koje je početkom jeseni svom protivniku oduzeo.

Kao što su mnogi i pretpostavljali, Hearn je isposlovao nešto slično kao prošli put kad je Joshua ulazio u revanš protiv boksača koji ga je detronizirao, tada Andyja Ruiza Jr. Ukratko, meč će se održati u Saudijskoj Arabiji. Domaćin je grad Džeda, drugi saudijski grad po broju stanovnika, a ring će ugostiti Jeddah Super Doma stadion koji prima 35 tisuća gledatelja.

gol expired Poznat datum velikog revanša: Usik i Joshua ulaze u ring za novi spektakl divider

20. kolovoza u Džedi

Ono što sve naravno najviše zanima je datum. Radi se o 20. kolovozu. To je na kraju osam mjeseci kasnije od prvobitno planiranog termina, no mora se priznati kako je ruska agresija na Ukrajinu velikim dijelom kumovala tome. Usyk prvobitno nije htio napuštati domovinu, da bi sredinom proljeća ipak otišao pripremati se.

Joshua je nakon poraza u prvom meču puno toga promijenio, prije svega trenera i ostale ljude oko sebe, u nadi da će na taj način pronaći recept kako odgovoriti na brzinu i tehniku Ukrajinca. Prije prvog meča vjerovao je da će to učiniti fizičkom snagom, no prevario se. Udarci su mu bili snažniji, ali ih je bilo nevjerojatno malo i potpuno zasluženo je doživio drugi poraz u karijeri.

gol expired Spektakl na vidiku: Poznato kad i gdje bi se mogao održati veliki revanš Usik - Joshua divider

Za očekivati je kako će na ovoj priredbi nastupiti i Filip Hrgović. Njega i dalje čeka meč protiv Zhileija Zhanga za obaveznog IBF-ovog izazivača teške kategorije, čovjeka koji bi vjerojatno trebao biti idući za pobjednika glavnog meča ove priredbe, a samim sudjelovanjem na istoj priredbi reference za tako nešto poprilično jačaju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider