FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SREDINOM JESENI

Dogovoren je najtraženiji boksački meč na svijetu

Errol Spence Jr. i Terence Crawford konačno bi se trebali naći zajedno u ringu.

Errol Spence Jr. (Foto: Afp)

Meč za apsolutnog boksačkog svjetskog prvaka velter kategorije je dogovoren. Zapravo, dogovoren je od strane fanova najtraženiji boksački meč svijeta, duel dvojice neporaženih boksača u čijem su vlasništvu svi pojasevi jedne od tradicionalno četiri elitne boksačke kategorije.

Errol Spence Jr. (28-0, 22 KO), vlasnik WBA, WBC i IBF pojaseva kategorije do 66.7 kilograma, borit će se protiv vlasnika onog preostalog, WBO pojasa, Terencea "Buda" Crawforda (38-0, 29 KO). Oni bi se u ringu trebali naći 19. studenog i to nakon dvije godine pokušavanja dogovaranja meča. Sad kad više niti jednom od njih nije preostalo ništa drugo, vrijeme je za najveći meč godine.

Uistinu ga takvim možemo nazvati prema svim paramentira. 32-godišnji Spence ući će u njega nakon travanjske pobjede nad Yordenisom Ugasom, kojom si je pridodao WBA pojas te tri godine nakon prometne nesreće koju je gotovo čudom preživio.

Crawford na jednu pobjedu od povijesnog uspjeha

S druge strane nalazi se Crawford, fenomenalni 34-godišnjak koji će napokon dobiti priliku uzeti ono po što je došao, kad se 2018. godine podigao iz poluvelter u velter kategoriju.

U prethodnoj kategoriji postao je apsolutni prvak svijeta, odnosno vlasnik sva četiri pojasa, a glavna mu je ambicija to napraviti u dvije kategorije, što bi se pobjedom nad Spenceom i dogodilo. Time bi ujedno postao prvi u povijesti s apsolutnim naslovom u dvije različite kategorije.

Nema favorita, pobijedit će boks

Meč je to bez pravog favorita, budući da su oba boksača uistinu na svom vrhuncu te svakim mečem potvrđuje kako zapravo izgledaju sve bolje. Bit će to duel nešto defenzivnijeg Spencea i Crawforda koji voli napasti. Duel "playboya", što Spence neupitno je i nešto povućenijeg Crawforda. Uostalom, upravo ta povućenost ga je koštala toga da do sada dobije pravu priliku.

Naime, iako se radi o boksaču atraktivnog stila, Crawford nije niti približno popularan kao Spence, mladić s crvenog tepiha koji jednostavno uživa u slavi. Tako da ćemo imati duel dva različita profila sportaša.

Ovaj veliki ogled ugostit će MGM Grand Arena u Las Vegasu, a već je sigurno kako se neće ovaj dvojac boriti samo jednom. Naime, u ugovor je postavljena klauzula o revanšu, koja će se aktivirati neovisno o tome tko pobjedi.

Dakle, čekaju nas dva fantastična meča dvojca koji mnogi smatraju trenutno najboljima na svijetu, neovisno o kategoriji. Poslastica!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider