FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
potvrdio prvak DC

Cormier i Miočić ponovno za prvaka, ako Lesnar ne prođe potrebne doping-testove!

U razgovoru za MMA Hour prvak UFC-ove teške kategorije Daniel Cormier rekao je da ako mu propadne meč protiv Brocka Lesnara sigurno će se boriti protiv Stipe Miočića.

Miočić udara Cormiera (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Daniel Cormier otvoreno je progovorio o svojim planovima i dao je jednu izuzetno važnu i zanimljivu izjavu, prenosi fightsite.hr. Rekao je da mu je prioritet borba protiv Brocka Lesnara, no ako do nje ne dođe, smatra da je jedina prava opcija revanš protiv Stipe Miočića.

Cormier je odradio razgovor za MMA Hour Lukea Thomasa, gdje je progovorio o svojim planovima za ovu godinu. On 20. ožujka navršava 40 godina te je već više puta izjavio kako mu je plan do toga se dana umiroviti. Ipak, neke okolnosti utječu na to da bi se ti planovi mogli prolongirati, iako mu je i dalje u planu boriti se samo jednom, a ne onoliko puta koliko bi to želio Dana White.

U planu je i dalje samo jedna borba do kraja karijere

“Rekao sam da želim sa svime završiti prije nego što navršim 40 godina i to me još drži. No trenutačno imam problema koji me sprječavaju da treniram intenzitetom kakvim želim, pa je puno toga u zraku. Dana White govori kako se ja mogu boriti još tri ili četiri puta, nada se tome. Nije da ja ne mogu, nisam primijetio da sam usporio ili oslabio", rekao je Cormier te nastavio;

"Vidjet ćemo što će biti, ali i dalje namjeravam vrlo brzo završiti sa svime ovime. Moram razmisliti o mnogočemu. Mnogi bi željeli da se borim protiv Jonesa, ali uistinu ne znam što će biti”, rekao je Cormier te se onda okrenuo na Brocka Lesnara, koji bi trebao biti njegov idući protivnik.

“Nitko ne zna što je u ovom trenutku s Brockom Lesnarom. Nitko ne zna što je s njegovim testiranjima na doping. Nitko ne zna što Brock Lesnar radi u vezi s tim da bude u mogućnosti boriti se. Ako bude čist onoga dana kada bismo se trebali boriti, zašto se ne bismo borili?”

Cormier izrazito naglasio da želi Miočića ako Lesnar otpadne

S obzirom na rečeno, mnogi bi pomislili da mu je Lesnar prioritet, ali da negdje u pozadini ima ambiciju borbe protiv Jona Jonesa. Ipak, već ranije danas rekao je kako ga to više ne opterećuje, a onda je iznenadio onim što je izjavio.

Ako se ne bude mogao boriti, ja ću se boriti protiv Stipe Miočića. Pričao sam s Danom Whiteom prije koji dan i on je govorio o mojim borbama protiv Brocka Lesnara ili Jona Jonesa. Ja sam mu tada rekao, ako ne bude Lesnara, Stipe mora biti prvi. On je to zaslužio i to govorim od samog početka. Ako ne bude Brocka, želim se boriti protiv Stipe i dati mu ono što su pripada, revanš za titulu. Opet bih ga prebio, ali bih mu svakako dao šansu da se ponovno bori za taj pojas”, iskreno je rekao DC ono što je, na malo drugačiji način, već ranije znao izjaviti.

Već smo ranije znali koliko Cormier cijeni Stipu Miočića. To je zapravo prvi put jasno naglasio kada je prihvatio UFC 230 borbu protiv Derricka Lewisa. Tada je rekao da se protiv Stipe Miočića sigurno ne bi borio u tako kratkom roku jer ga previše cijeni i smatra da se ne bi mogao kvalitetno pripremiti. Za Derricka Lewisa mogao je, kao što smo uostalom mogli i primijetiti, te je tom pobjedom postao prvi UFC prvak dviju divizija, koji je oba naslova uspio barem jednom obraniti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider