FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Neke stvari mu nisu trebale

Dana White: Jako me smeta što ovi luzeri misle da sam homofob

Predsjednik UFC-a, najveće organizacije mješovite borbe, Dana White, izjavio je da se među 300 muškaraca pod ugovorom s njegovom kompanijom nalazi barem jedan homoseksualac, te da bi volio da svi koji se tako deklariraju "izađu iz ormara"...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

White se svim silama pokušava otresti optužbi Culinary Workers Uniona (organizacija koja se zalaže za prava rada) koji ga etiketira kao anti-homoseksualnog čovjeka odnosno homofoba. White tvrdi da nije ono za što ga se optužuje, te iskreno žali za izjavom iz 2009. godine kada je u jednom intervjuu pogrdnim nazivom nazvao osobe homoseksualne orijentacije.

''Ako pogledate sve što sam izjavio u posljednjih 10 godina neke su stvari glupe, neke od njih su bez veze, ali ovo je jedina izjava koja me smeta. Sama činjenica da luzeri iz Culinary Uniona mogu izjaviti da sam homofob i tome slično me jako smeta. A svi znamo da je to daleko od istine'', rekao je White.

''Većina vas novinara me zna i zna da bih vam rekao da sam ja homoseksualac. Nije istina da sam homofob i to je nešto što su ovi mogli napisati na svojoj slatkoj maloj stranici'', veli White.

Culinary Workers Union poslala je pismo u kojem su otvoreno optužili ljude koji se nalaze u organizaciji UFC-a da su netolerantni i homofobi, što zbog Whiteove izjave, što zbog izjave borca Antonija Rodriga Nogueira koji je izjavio da ne želi trenirati s borcem koji je gay. Sam White nije se složio s Nogueirom, te je nadodao da je jednostavno nemoguće kontrolirati svaku izjavu unutar organizacije veće od 300 ljudi.

''Znate što ću vam reći. Ako postoji homoseksualni borac u UFC-u volio bih da "izađe iz ormara". Iskreno nije me briga ako postoji ijedan gay borac, a vjerojatno ih je i više. Pa živimo u 2012. godini, pustite me na miru'', zaključio je White.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider