FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pokvario planove UFC-a

Gotovo je s omalovažavanjem, šef UFC-a napokon priznao: ''Stipe je najbolji ikad''

Miočić je predsjedniku UFC-a u ringu servirao slatku osvetu za omalovažavanja, a nakon borbe nije mu preostalo ništa drugo nego priznati da je Stipe najbolji teškaš današnjice, a vjerojatno i svih vremena.

Dana White (Foto: Afp)

Nije tajna da je UFC uoči meča Stipe Miočića i Francisa Ngannoua favorizirao Kamerunca. Najveća organizacija slobodne borbe gurala je Ngannoua pod svjetla reflektora i davala mu ulogu favorita; njihov plan bio je okruniti novog kralja teške kategorije i pretvoriti ga u novu veliku zvijezdu, ali posao im je pokvario Miočić koji je sjajnom borbom treći put obranio naslov i ispisao povijest.

VIDEO Miočić pobijedio Ngannoua

Nakon borbe Stipe je poslao jasnu poruku predsjedniku UFC-a Dani Whiteu. White je donio pojas prvaka u oktogon, ali Stipe ga je "oteo" i uručio svom treneru kojem je pripala čast stavljanja pojasa oko prvakova struka.

White je nakon ovakvog raspleta u intervjuu nakon borbe napokon morao priznati da je Stipe Miočić najbolji teškaš trenutno, a možda i u povijesti.

''Stipe je izgledao fantastično u ovoj borbi. Odradio je svoju borbu, napravio je sve što je trebao. Pogodio ga je velikim brojem snažnih udaraca, izbjegao je Francisove jake udarce i kvalitetno je kontrolirao 120 kilograma teškog protivnika kroz 25 minuta borbe'', rekao je White.

''Mislim kako nitko nije očekivao da će to otići na pet rundi, no u ovom sportu je sve moguće, pa čak i da se to dogodi u borbi dva vrsna nokautera'', dodao je.

Neizbježno je bilo i pitanje je li Miočić nakon rekordne treće obrane naslova najbolji UFC-ov teškaš svih vremena.

''Kada imate pojas i najviše obrana u povijesti, kada imate takvu statistiku teško je ne zvati ga najboljim ikad'', znakovito je poručio White, koji je komentirao i Ngannuov nastup.

''Francis je napustio Las Vegas prije dva tjedna i otišao u Francusku. Ne znam što je tamo radio, vjerujem da je trenirao, ali ne znam koliko je to bila dobra odluka. Bio je to njegov prvi veliki event, a Stipe je već prolazio ovakve stvari. Stipe je raznovrstan i izuzetno atletičan borac i mislim kako je napravio dobru taktiku time što ga je išao rušiti i odvesti u duboke vode, tamo gdje još prije nije bio.”

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider