FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"nadam se da je šala"

Predsjednik UFC-a najavio konačni pad najboljeg MMA borca svih vremena

Predsjednik UFC-a Dana White obratio se medijima nakon što je njegova "zlatna koka" Jon Jones pao na doping testu... opet!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Nevjerojatno. Ovo je nevjerojatno. Siguran sam da se osjećam isto kao i vi. Ovo je za nepovjerovati", bila je prva reakcija pred novinarima predsjednika UFC-a Dane Whitea nakon što je saznao da je njegova trenutačno najveća zvijezda (ako računamo da još uvijek nije sigurno da će se McGregor vratiti u UFC) Jon Jones ponovno pala na doping testu.

Vjerojatni kraj za Jona Jonesa

"Neću ništa reći dok se sve ne riješi i dok ne vidimo gdje je kraj. Ovakve stvari nikada ne dolaze u dobar trenutak. Posebno s Jonom Jonesom. Po meni, mislim da je on najbolji u povijesti koji se ovime bavio. Da je najbolji ikada. Zbog toga je ovo još žalosnije", dodao je šef UFC-a koji s Jonesom nema dobar odnos posljednjih godinu dana od "Bonesovog" prvog pada na doping testu.

Dvojac od tada ne razgovara, a ovo sigurno neće poboljšati situaciju u njihovim odnosima. White je nakon što je saznao informaciju pričao s Danielom Cormierom koji je trenutačno na odmoru. Predsjednik UFC-a je otkrio kako se osjeća bivši prvak nakon što je ovaj saznao da je njegov najveći rival ponovno pao na doping testu.

"Da, pričao sam s njim. On je s obitelji na Havajima i nije mogao vjerovati. 'Koji ku...?!', je bila prva rekacija. Osjeća se isto kao i ja. Nisam pričao s Jonom", otkriva White i dodaje:

"Ako na kraju dobije dvije ili tri godine suspenzije, ovo je vjerojatni kraj njegove karijere. Kakva ostavština, onda je sve gotovo. Bio bi 33. ili 34. kada bi se ponovno pokušao vratiti. Uz sve ove stvari koje smo s njim prošli. Ali ako gledate sve ukupno, ovo je jako tužno".

Iako White ne želi prejudicirati ništa dok se stvar službeno ne riješi, prema njegovom trenutačnom razmišljanju Daniel Cormier je istinski šampion i njemu bi trebalo vratiti pojas UFC prvaka u poluteškoj kategoriji. Prema dosadašnjoj praksi, Jonesovo saslušanje pred Komisijom i svi ostali pravni postupci koji slijede mogu trajati od mjesec dana pa sve do šest mjeseci.

Joe Rogan potresen

Ugledni MMA analitičar Joe Rogan je po objavi informacije da je Jones bio pozitivan na uzorku koji je dao između službene vage i samog meča na UFC-u 214, na društvenim mrežama reagirao s nekoliko rečenica.

"Čekat ću prije nego što saznam sve detalje pa ću onda dati svoj konačni komentar, ali reći ću samo da se nadam da je ovo neka luda greška. Uvijek se nadam, koji god borac da padne na doping testu, da se samo radi o nekoj pogrešci ili da se radi o suplementima koji su kontaminirani. Upravo tako se sada osjećam i tome se nadam", napisao je Rogan i dodao:

"Iskreno, izuzetno sam potresen zbog ove vijesti".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider