FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
dugoočekivani dvoboj

Predsjednik UFC-a dao naslutiti veliku vijest: Miočić u oktogonu 7. listopada?

Predsjednik UFC-a Dana White odgovarao je na brojna pitanja novinara vezana za blisku budućnost UFC-evenata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borilački svijet očekivao je kako će Tony Ferguson i Khabib Nurmagomedov biti borci koji će odlučivati o privremenom pojasu UFC-prvaka u lakoj kategoriji, koji Conor McGregor nije branio otkako ga je ga lani osvojio. No informacija koja je objavljena u utorak, a stigla je od samog predsjednika Dane Whitea, iznenadila je fanove UFC-a. Umjesto Nurmagomedova u dvoboj za privremeni naslov uletio je Kevin Lee – sedmoplasirani na ljestvici izazivača.

"Khabib nije spreman. Imao je operaciju i jednostavno nije spreman. Znate, tako je, kako je", tvrdi White te dodaje:

"Jedva čekam povratak McGregora u svijet MMA-a", rekao je, nakon čega je uslijedilo logično pitanje kada će to biti i u kojoj kategoriji.

"Ne znam. Trenutno smo koncentrirani na boksački meč pred nama. Za otprilike dva tjedna imat ćemo više informacija. Trenutno ne razmišljam ni o čemu osim o meču protiv Mayweathera".

Ferguson i Lee borit će se na UFC-u 2016 7. listopada u Las Vegasu, no neće biti glavna borba večeri.

"Ne, neće biti glavna borba večeri. Definitivno ne", rekao je White.

Razlog je naš Stipe Miočić, jer UFC želi dogovoriti njegovu borbu s Cainom Velasquezom za taj datum. Sve zapravo ovisi o američkom borcu, jer je američki Hrvat nebrojeno puta rekao: "Bilo kada i bilo gdje. Samo mi dajte borca i ja ulazim u oktogon."

Miočić je dosad dva puta obranio naslov prvaka u teškoj kategoriji (Alistair Overeem i Junior dos Santos). Kada bi to napravio još jednom, postao bi jedini čovjek u povijesti UFC-a koji je u teškoj kategoriji tri puta uspješno obranio pojas prvaka.

Mnogi nisu povjerovali Whiteu i njegovom objašnjenju za Nurmagomedova. Vjeruje se da predsjednik UFC-a čuva Khabiba za povratak McGregora i to na megaeventu u Rusiji. Ferguson, a pogotovo Kevin Lee, nisu dovoljno zanimljivi borci koji će donijeti veliku zaradu, dok bi Nurmagomedov bio iznimno veliki mamac, pogotovo u Rusiji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider