FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Šteta

Damir Plantić zapeo u osmini finala Svjetskog prvenstva u Beogradu

Izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca bez prave prilike da meč usmjeri na svoju stranu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski boksač Damir Plantić nije se uspio plasirati u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Beogradu nakon što je u dvoboju osmine finala u novoj međuteškoj kategoriji (cruiserweight, do 86 kg) izgubio jednoglasnom odlukom sudaca od Belgijanca Victora Schelstraeteaa.

Damir kao povratnik u ring nakon dvije godine prisilne stanke, nije uspio preskočiti snažnog belgijskog udarača Victora Schelstraetea. Izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca bez prave prilike da meč usmjeri na svoju stranu.

gol expired Odbijena žalba na meč Luke Plantića na Svjetskom prvenstvu u Beogradu divider

Stariji Plantić nije loše počeo, postavio se dominantno, držao ritam i ravnotežu u prvoj rundi, radio i prolazio s udarcima više od Belgijca, bolje se kretao i konkretnije tražio prostor za napad. Ipak, suci su i tu prvu rundu u kojoj je Plantić ostavio dobar dojam dodijelili Schelstraeteu sa 4-1.

Belgijac je u drugoj pojačao tempo, primorao Plantića na povlačenje, uspio zaprijetiti našem boksaču s nekoliko serija i provući koji direkt, a kako je vrijeme odmicalo Damiru je ostajalo sve manje energije. Nakon što je bodovno uvjerljivo gubio dvije runde, u trećoj više nije mogao opasnije napasti i ugroziti pobjedu Belgijca.

gol expired Babić se nakon nokauta oglasio na Instagramu i u jednoj rečenici oduševio navijače divider

Nakon drugog kruga i osmine finala SP-a u Beogradu, Hrvatska je od desetorice ostala na jednom boksaču - najmlađem Gabrijelu Veočiću (20) u srednjoj kategoriji do 75 kg.

Veočić je u debitantskom izlasku među najbolje boksače svijeta, svladao predstavnika Meksika, pa Bosne i Hercegovine.

Mladi Gabrijel borit će se u osmini finala u ponedjeljak 1. studenoga protiv Škota Sama Hickeya.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider