FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
rezime kaosa na tvrđavi

Croata Barrio odgovorio na priče da je nacionalist: "Nisam ni podrijetlom Hrvat, volim ovu zemlju, ali ja sam Argentinac"

Dugo iščekivana borba Vase Bakočevića i Francisca Barrija završila je ružnim nacionalističkim vrijeđanjem, a simpatični Argentinac pokušao je objasniti svoju stranu priče.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Regionalna MMA scena još se oporavlja od burnog vikenda i okršaja Vase Bakočevića i Croate Barrija na šibenskoj tvrđavi Sv. Mihovila.

Najiščekivanija borba na Balkanu u povijesti na kraju je ispala ispodprosječna jer se Bakočević ozlijedio već na startu borbe i nije uspio pružiti nikakav otpor Croati, ali poslije nje izbio je kaos koji se još prepričava.

Bakočevićev kut zakačio se s Croatom, a Croatini prijatelji u publici uzvratili su podrškom svom pulenu. Međutim, problem je nastao kad su govor mržnje obojali nacionalistički tonovi...

"Nacionalizam? Priča se da mrzim Srbe, ali to nema veze. Ja sam Argentinac, nisam ni podrijetlom Hrvat. Priča se da je moja obitelj došla 45. iz Argentine u Hrvatsku. U Hrvatsku sam stigao kao klinac, podrijetlom sam Španjolac i Talijan. Ovdje sam odrastao. Volim ovu zemlju i uvijek ću je voljeti. Volim ju isto kao i Argentinu, ali nemam veze s nacionalizmom. Ne podržavam ga, ne podržavam mržnju i ništa takvo“, rekao je Francisco Albano Barrio Croata za Fightroom.

"Ušao sam na Thompsonovu pjesmu „Dolazak Hrvata“, ali na tu pjesmu stalno ulazim u ring. Ni to nema veze s nacionalizmom. On mi je najdraži pjevač, rođen je iz Čavoglava, a to je selo iz Šibensko-kninske županije. Borio sam se u Šibeniku koji je u istoj županiji i to je jedan od razloga. Drugi je što volim ovu zemlju, Hrvatska je moja druga domovina i poštujem ju kao što bih poštovao Švedsku da sam tamo odrastao. Volim svoju zemlju i ne mrzim druge.“

"Krive mene i moje prijatelje što su vrijeđali Vasu na nacionalnoj razini te da je zbog toga publika počela vrijeđati. Ljudi su prije toga pogledali desetak borbi i navijalo se za sve. Za Srbe, Crnogorce, Makedonce, Hrvate… Međutim, problem je nastao kada su neki dečki iz Srbije ušli na taktove problematične pjesme. Ni ja u Srbiji ne bih ušao na Thompsonovu pjesmu", podvukao je.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider