FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
oprostio se pa vratio

Cro Copov protivnik prijeti: ''High-kick? Spreman sam. I ja ga bacam''

Mirka Filipovića 30. rujna čeka nova borba u najdražoj mu Saitama Super Areni.

Roque Martinez (Screenshot)

Prvi put ove godine u akciji ćemo napokon gledati Mirka Filipovića. On se u nedjelju, 30. rujna u Japanu bori na Rizin 13 spektaklu u rasprodanoj Saitama Auper Areni protiv Amerikanca Roque Martineza.

Borbu Cro Cop - Roque Martinez gledajte u prijepodnevnim satima u nedjelju, 30. rujna na GOL.hr-u te u večernjim satima na Novoj TV.

Američki teškaš koji dolazi s pacifičkog otočja Guam otkrio je u intervjuu za Guamsportnetwork.com svoj put koji ga je doveo do borbe karijere.

''Prije dvije godine sam donio odluku da ću objesiti rukavice o klin. Bio sam razočaran jer nisam došao do UFC-a i karijera mi je stagnirala. Čitava stvar s UFC-om je propala, bio sam uvjeren da me neće nikada izabrati da dođem u njihovu promociju pa sam taj dan rekao dosta. Moj UFC san je propao. Pomislio sam da bi se bilo dobro sada fokusirati na neku drugu karijeru izvan MMA sporta'', rekao je Martinez u intervjuu, prenosi Fightsite.

''Ipak, nastavio sam trenirati svakog dana. Pomagao sam u pripremama drugim, borcima bio sam sve bolji i bolji. To me malo počelo kopkati, ali i dalje nisam bio siguran u povratak. I onda mi je japanska organizacija Deep iz ničega ponudila odmah meč za njihovu titulu. S obzirom na sve okolnosti to mi je bio znak da se moram vratiti i pokušati ponovno. Deset mjeseci nakon što sam otišao u mirovinu sam se vratio. I sada sam ovdje.''

Oko 120 kilograma teški Martinez sanjao je borbu s Cro Copom. Zanimljivo, borio se na prošlom Rizin eventu, u kolovozu.

''Gledao sam zadnji nastup Cro Copa uživo sa svojim menadžerom na Staru godinu. U svojoj glavi već sam zamišljao da izlazim u ring, da se borim protiv njega. To sam stavio na Instagram i zamišljao da će se borba dogoditi. Nakon posljednjeg nastupa popričao sam s menadžerom, nije niti rekao ime, samo se nasmijao. Okrenuo je laptop, a tamo je već bila najava meča na Cro Copovu Facebooku. Bio sam uzbuđen što ću se boriti s Mirkom. Ovo je velika borba za mene, moram se dići na viši nivo i suprotstaviti sada i elitnoj konkurenciji sa samog vrha'', kaže Martinez.

Naravno, kada stranci spominju Mirka, kultni lijevi high-kick neizostavan je dio. Iako posljednjih godina naš borac svoje protivnike dovršava na razne načine.

''Oh, spominjete high kick? A ja sam mislio da Filipović protivnike završava armbarom? Čujem stalno to, pišu mi na Facebook da se pazim nogu. Ali svjestan sam toga, trening partneri me konstantno udaraju nogama pa vježbam. Znam da nije prosječan udarač nogom, nego vrhunski. Kažem, već sam sve to analizirao. Spreman sam na sve, ništa što će učiniti me ne može iznenaditi, čak i da me baci na tlo'', rekao je 32-godišnji borac pa i zaprijetio.

''I sam bacam sve češće taj udarac. Ide više i više, možda ga i ja bacim. Vidjet ćete 30. rujna.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider